Românii lasă în beznă jumătate din Granada

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În prima jumătate a anului în curs, în Granada s-au furat aproximativ 45 de kilometri de cablu de cupru de pe stâlpii de electricitate din oraş, principalii suspecţi fiind o bandă de români

În prima jumătate a anului în curs, în Granada s-au furat aproximativ 45 de kilometri de cablu de cupru de pe stâlpii de electricitate din oraş, principalii suspecţi fiind o bandă de români care acţionează în mai multe zone din sudul Spaniei. Paguba produsă a costat primăria mai mult de 80.000 de euro.

Modul de operare al hoţilor este mereu acelaşi. De obicei îşi localizează "prada" la răsăritul soarelui, când iluminatul public e ste oprit, pregătind astfel terenul şi făcând căteva tăieturi strategice la firele de cupru. Revin, apoi, în timpul nopţii şi smulg cablurile de pe stâlpi: leagă firul cu un capăt de bara de protecţie a maşinii, după care accelerează pentru a-l desprinde de pe stâlp. Paguba pe care o produc este mult mai mare decât preţul pe care îl obţin pe kilogramul de cupru şi care poate fi de doar şase euro.

Pentru a evita acest gen de furturi, primăria din Granada a început să pună sisteme de protecţie pentru aproximativ 40.000 de stâlpi de electricitate din zonă, o acţiune foarte scumpă şi care cere timp pentru a putea fi realizată.

"Loviturilor" date iluminatului public li se adaugă furturile de cupru de pe şantiere sau din cartiere care se află încă în construcţie.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite