Românii nu se întorc acasă nici morţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Superstiţia îi face pe mulţi conaţionali să nu încheie asigurări de repatriere în caz de deces. Pentru a face mai atractive asigurările de repatriere în caz de deces adresate românilor,

Superstiţia îi face pe mulţi conaţionali să nu încheie asigurări de repatriere în caz de deces.

Pentru a face mai atractive asigurările de repatriere în caz de deces adresate românilor, multe firme care se ocupă cu acest gen de servicii şi-au îmbunătăţit ofertele. Însă nici preţurile mici, nici pliantele în limba română nu-i conving pe români să se asigure.

Necesitatea asigurărilor de repatriere în caz de deces a apărut acum câţiva ani, când morgile spitalelor au devenit neîncăpătoare, din cauza corpurilor neînsufleţite ale românilor care trebuiau repatriate.

Iată şi motivele: pe de-o parte, religia ortodoxă nu admite incinerarea decedaţilor, iar pe de altă parte, preţul piperat al sicrielor speciale din plumb.


Asigurare la pachet, cu 16 euro lunar


"Acest tip de asigurări a fost lansat pe piaţă acum doi ani", spune Eva Gonzales, agent comercial în cadrul firmei de asigurări GomperCas, din Castellon.

"Românii s-au dovedit a fi superstiţioşi când vine vorba de încheierea unei poliţe de asigurare care să se refere doar la repatrierea în caz de deces, deşi preţul era foarte mic. Mai toţi spuneau că aduce ghinion să te gândeşti prea devreme la moarte", completează Eva. Astfel, casele de asigurări s-au văzut nevoite să dea o altă formă acestui gen de servicii, oferind, pe lângă repatrierea în caz de moarte, şi reduceri de preţuri pentru orice consultaţii medicale.

"Pentru 16 euro pe lună, clientul beneficiază de suma de 2.400 de euro, în caz de deces, repatrierea corpului, asistenţă medicală la domiciliu, 6.000 de euro în cazul unui accident, 12 euro pentru fiecare zi de spitalizare, în caz de intervenţie chirurgicală şi 120 de euro în cazul unei naşteri", spune Eva.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite