Românii salutã efortul guvernului pentru integrarea românilor din Spania - Revista presei spaniole

0
Publicat:
Ultima actualizare:

“Problemele sociale au ajuns la Rubalcaba” , informeazã “Las Provincias”. Dupã o varã de reclamaţii şi telefoane care solicitau forţelor de ordine sã îi ajute sã scape de ţiganii

“Problemele sociale au ajuns la Rubalcaba” , informeazã “Las Provincias”. Dupã o varã de reclamaţii şi telefoane care solicitau forţelor de ordine sã îi ajute sã scape de ţiganii români care au invadat strãzile din zonã, locuitorii cartierului Juan XXIII din Valencia au apelat la Ministrul de Interior Alfredo Perez Rubalcaba. Acesta le-a rãspuns cã este problema Serviciilor de Bunãstare Socialã din zonã sã se ocupe de reglementarea situaţiei.

“Primãria evacueazã românii din Errekaleor”, scrie “El correo de Alava”. Cele trei familii de români care ocupau ilegal o parcelã de pãmânt din apropire de localitatea Vitoria, din Alava, au fost evacuaţi în cursul zilei de ieri. Un escavator a dãrâmat, sub privirile românilor, casele improvizate din carton şi plastic. De asemenea, primãria din Vitoria, le va plãti acestora biletul de întoarcere în România.

“Muncitorii sezonieri români şi portughezi refuzã sã locuiascã în cãsuţele de lemn pregãtite de angajatori”, titreazã ziarul “Hoy”. Deoarece le este interzis sã introducã bãuturi alcoolice în casã, nu pot intra dupã miezul nopţii şi nu au voie sã parcheze maşini în zonã, muncitorii sezonieri din Santa Marta refuzã sã locuiascã în casele pregãtite de cãtre angajatori.

“Românii salutã efortul guvernului pentru integrarea românilor din Spania”, scrie revista “Discoplanet”. Un articol în care preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Români din Spania, Miguel Fonda, a salutat iniţiativa guvernului român de lansare a unei campanii de îmbunãtãţire a imaginii românilor din Spania. Conform datelor oferite de cãtre ziarul spaniol, pentru proiect vor fi puşi la bãtaie 444 milioane de euro din partea guvernului român.

 “Opt ani de închisoare pentru cel care a înjunghiat o persoanã pentru simplul motiv cã a fost < >”, informeazã “ABC”, ediţia de Sevilla.  Judecãtoria cere opt ani de închisoare pentru un spaniol care a înjunghiat o persoanã pentru simplu fapt cã era român. Acesta a intrat într-un bloc în care ştia cã trãiesc mai multe familii de români şi a înjunghiat pe primul pe care l-a întâlnit.

 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite