Românii dezlipesc afişele denigratoare din Villanueva

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urmă cu o lună, pe străzile din localitatea Villanueva del Pardillo au apărut afişe denigratoare la adresa Mariei Florica Popa (43 de ani), judeţul Bihor. După două săptămâni,

În urmă cu o lună, pe străzile din localitatea Villanueva del Pardillo au apărut afişe denigratoare la adresa Mariei Florica Popa (43 de ani), judeţul Bihor.

După două săptămâni, afişele dispăruseră şi părea că apele s-au limpezit, când, în ultimele zile, localitatea a fost din nou împânzită de fotocopii ale buletinului femeii şi următorul text: "Atenţie! Această persoană are nişte mâini privilegiate, dar nu pentru realizarea treburilor gospodăreşti. Vă puteţi imagina pentru ce...".

Acuzată voalat de furt, Maria Florica Popa susţine că este vorba despre răzbunarea unei spaniole la care a lucrat doi ani. Maria avea grijă de fetiţa Sandrei, pregătea mâncarea şi făcea curăţenie. Sandra nu o plătea, oferindu-i în schimb cazare, masă şi multe promisiuni. Sătulă de amânările spaniolei, a cerut să fie plătită pentru munca ei. A fost refuzată şi în luna iunie a plecat din casa Sandrei.

"Este singura persoană care avea copia buletinului meu", afirmă românca. Maria spune că o susţin atât români, cât şi spanioli. "Necunoscuţi mă opresc să-mi spună că au rupt afişele de pe stâlpi. Spaniolii la care lucrez acum mi-au zis că au încredere în mine şi să nu mă sperii, că au şi ei nebunii lor".

Şeful Poliţiei Locale, Miguel Angel Garcia, susţine că punerea afişului este ilegală şi că femeia trebuie să facă plângere. "Ne-a şocat anunţul. Utilizarea datelor din buletin este ilegală. Când vom identifica persoana care pune afişele se va deschide un proces".

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite