Românii nu mai cumpără apartamente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Principalii cumpărători de apartamente „second-hand” din Spania erau străinii, în special românii. Din cauza crizei economice, aceştia nu au mai investit în proprietăţi imobiliare.

Astfel, anul trecut, în Spania, au fost acordate 561.420 de credite ipotecare, cu 28,8% mai puţine decât în 2007. Dintre acestea, 265.015 au fost destinate cumpărării de apartamente care nu erau noi, cu 40,7% mai puţine decât acum doi ani.

Nu se mai vinde nimic

„De când a început criza economică în Spania, vindem tot mai puţine apartamente, chiar dacă am redus preţurile cu 10-20%. O locuinţă la mâna a doua este, în aceste condiţii, cel mai greu de vândut.

Deoarece potenţialii clienţi, până acum majoritatea români, s-au retras de pe piaţă şi nu mai investesc în bunuri imobiliare, practic ne lipseşte publicul-ţintă pentru aceste locuinţe”, spune Florentina Grecu, expert în vânzări la agenţia imobiliară FuturCas, din Castellon. Astfel, vânzarea unui apartament la mâna a doua, chiar dacă preţul este mic, poate dura luni sau chiar ani.

Mădălina Dumitrache are pus în vânzare, încă de acum un an, un apartament în localitatea Burriana, Castellon. „Nu pot să-l vând. Deşi este un apartament construit acum 10 ani, cu trei camere, aproape de plajă, am fost nevoită să las din preţ aproape 30.000 de euro. Chiar şi aşa, încă nu am reuşit să-l vând”, spune Mădălina.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite