Românii nu mai vor să culeagă fructe în Spania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 750 de români au renunţat să meargă vara aceasta la cules de fructe în Lleida (Spania). Proprietarii de livezi au angajat pentru campania de recoltare 4.317 de persoane, dintre

Aproximativ 750 de români au renunţat să meargă vara aceasta la cules de fructe în Lleida (Spania). Proprietarii de livezi au angajat pentru campania de recoltare 4.317 de persoane, dintre care 3.000 sunt de naţionalitate română. Un sfert dintre compatrioţii care, iniţial, au optat pentru a lucra în sectorul agricol, au preferat să rămână în ţară.

Delegatulul Guvernului în Lleida, Jose Angel Flores, a declarat: "Este normal ca mulţi dintre români să renunţe la contractele cu angajatorii spanioli, deoarece fondurile de la Uniunea Europeană au creat multe locuri de muncă în ţara de origine."

Anul acesta, numărul imigranţilor care lucrează în campaniile de recoltare de fructe din Spania este mai scăzut în comparaţie cu anii anteriori, excepţie făcând localitatea Alfarras, unde s-a observat o uşoare creştere.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite