Românii, „clienţi” ai adăposturilor din Tarragona

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fundaţia Bonanit, din Tarragona, a adăpostit 102 persoane ale străzii în cursul anului 2007 şi în primul trimestru din 2008. Nevoiaşii fără un acoperiş deasupra capului sau cei care se află

Fundaţia Bonanit, din Tarragona, a adăpostit 102 persoane ale străzii în cursul anului 2007 şi în primul trimestru din 2008. Nevoiaşii fără un acoperiş deasupra capului sau cei care se află într-o situaţie economică precară au primit sprijin din partea Fundaţiei, care se consideră un “ONU în miniatură”, datorită activităţilor umanitare şi a naţionalităţilor diferite ale celor care ajung la ei. 

De-a lungul anului 2007 şi în prima parte a anului 2008, s-au finalizat 2.677 de cereri pentru a înnopta la Pensiunea Carmen, asociat al fundaţiei. Mai mult, celor nevoiaşi, 1.377 de solicitanţi, li s-au pus la dispoziţie servicii gratuite de igienă personală şi accesul la micul-dejun, prânz şi un pachet pentru cină.

Pe lângă autohtoni, care reprezintă un procent de 56%, cei care au mai apelat la serviciile fundaţiei au fost în special marocani - 14% şi români - 10%. Perioada cea mai solicitată este 1 noiembrie - 30 aprilie.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite