Românii, ajutaţi cu joburi de o fundaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În localitatea Guipuzcoa, din Ţara Bascilor, a fost lansat marţi, 17 noiembrie, proiectul „Acceder“, prin intermediul căruia populaţia defavorizată este orientată şi îndrumată către instituţiile în care poate găsi locuri de muncă. Imigranţii reprezintă una dintre categoriile sociale sprijinite de Fundaţia „Secretariado Gitano“.

„Românii care vin la sediu trebuie să prezinte un act de identitate românesc, certificatul de cetăţean comunitar şi o adeverinţă de domiciliu”, a explicat Inaki Bengoetxea, consilier profesional la centrul fundaţiei din Guipuzcoa.

„În ziua inaugurării sediului, 64 de persoane ne-au solicitat ajutorul, pentru a-şi găsi un loc de muncă. Dintre acestea, 49 sunt de etnie rromă, 8 sunt spanioli şi 7, străini, dintre care cinci români”, a spus coordonatoarea proiectului, Maria Jose Rubio. Doi bărbaţi şi trei femei de cetăţenie română, din Ţara Bascilor, cu vârste de până în 40 de ani, s-au prezentat la sediul fundaţiei din Guipuzcoa în ziua lansării proiectului, pentru a solicita sprijin în vederea găsirii unor locuri de muncă.

Membrii fundaţiei oferă gratuit consiliere, cursuri de formare profesională şi joacă rolul de mediatori între persoanele care solicită o slujbă şi angajatorii de la diferite companii.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite