Românii din Madrid au sărbătorit victoria fotbaliştilor spanioli

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conaţionalii noştri au defilat cu steagul Spaniei Românii din Madrid au sărbătorit victoria Spaniei în Cupa Europei. Încă de la ora 10.00, aproximativ 650.000 de iubitori ai

Conaţionalii noştri au defilat cu steagul Spaniei

Românii din Madrid au sărbătorit victoria Spaniei în Cupa Europei. Încă de la ora 10.00, aproximativ 650.000 de iubitori ai fotbalului s-au adunat în Piaţa Colon, pentru a asista la meciul disputat între echipa Spaniei şi cea a Germaniei. Românii din Comunitatea Madrid au susţinut, alături de spanioli, echipa ţării în care trăiesc.

În ciuda temperaturii ridicate (aproape 40 de grade) şi a aglomeraţiei din capitală, românii au mers în Piaţa Colon, pentru a vedea meciul şi a asista la petrecerea organizată cu această ocazie. Laurenţiu Mitroi (28 de ani) şi Vlad Ivanov (29 de ani), ambii din Alba-Iulia, locuiesc de şase şi respectiv opt ani în localitatea madrilenă San Sebastian de los Reyes.

"Dacă românii au pierdut, mi-am dorit să câştige cupa spaniolii. Spania este ţara mea de adopţie şi mă bucur că echipa a ieşit învingătoare", a spus Laurenţiu Mitroi. "Erau foarte multe persoane în piaţă şi aproape că nu puteam vedea meciul. Ne-am urcat pe nişte butoaie goale de bere, ca să putem vedea panourile. Am făcut şi insolaţie, după atâtea ore de stat în soare, dar a meritat efortul", a afirmat Vlad Ivanov.

Românii au defilat pe străzile Madridului îmbrăcaţi în tricourile naţionalei spaniole şi cu steagurile Spaniei. Ei au scos din buzunar în jur de 30 de euro, pentru a-şi cumpăra aceste "accesorii". Tricourile se vindeau, duminică, în bazarul din Madrid, cu sume cuprinse între 6 şi 15 euro, steagurile mari costau în jur de 10 euro, iar cele mici, aproximativ trei euro. Gabriel Pop (32 de ani), din Bacău, este de patru ani în Madrid.

"Mi-am cumpărat un tricou şi un steag al Spaniei, pentru că vreau să se vadă că susţin echipa spaniolilor", a spus Gabriel, care la meciurile României a pus steagul românesc la fereastră. După ce echipa românilor a fost eliminată, Gabriel a înlocuit tricolorul cu steagul Spaniei.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite