Românii se îmbulzesc la cules de măsline în Jaen

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Românii se îmbulzesc la cules de măsline în Jaen
Românii se îmbulzesc la cules de măsline în Jaen

Mii de străini au sosit, în ultima săptămână, în localitatea spaniolă Ubeda, provincia Jaen, în căutarea unui loc de muncă la cules de măsline.

Criza economică din Spania a determinat mulţi străini, majoritatea români, să emigreze dintr-o regiune în alta în căutarea unei slujbe.

Cum campania de culegere a măslinelor tocmai a început, iar provincia Jaen este renumită pentru culturile sale, mii de străini s-au dus acolo pentru a munci la câmp.

Furtunile şi ploile torenţiale din această vară au distrus o mare parte din culturi, iar necesarul de forţă de muncă a scăzut.

Cu toate că primăria din Ubeda a postat numeroase afişe cu desene sugestive, prin care anunţă că nu mai sunt locuri de muncă la cules de măsline, oamenii au continuat să vină în localitate.

Javier Xanter, directorul firmei agricole Unioliva, din Ubeda, a precizat că zeci de români vin zilnic, în grupuri, în căutarea unui loc de muncă în livezile de măslini, însă posturile sunt ocupate de mult timp, în special de autohtonii rămaşi şomeri sau de cei care lucrează an de an în agricultură.

Weekendul trecut, reprezentanţii primăriei au împărţit, gratuit, bilete de autobuz, pentru a-i convinge pe nou-veniţi să plece. În provincia Jaen, centrele pentru persoane fără adăpost sunt pline de imigranţi veniţi la cules de măsline, dar care nu găsesc de lucru.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite