Românii din Castellon rămân fără biserică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Biserica Ortodoxă Română din Castellon, ajutată de donaţiile credincioşilor români şi de cele venite din partea unor patroni spanioli, a cumpărat, în urmă cu câţiva ani, un loc la

Biserica Ortodoxă Română din Castellon, ajutată de donaţiile credincioşilor români şi de cele venite din partea unor patroni spanioli, a cumpărat, în urmă cu câţiva ani, un loc la periferia oraşului, pentru a construi o biserică ortodoxă. Însă, de curând, a apărut o problemă care îi împiedice pe români să înceapă lucrările.

"Primăria a hotărât să construiască o autostradă care traversează terenul. Ar trebui să ne dea în loc un alt teren pe care să ne ridicăm biserica sau să ne despăgubească financiar", spune părintele Lucian Niculeţ.

În prezent, Parohia Sfântul Nicolae se află la parterul unui bloc din localitate, dar este prea mică pentru cei 300-400 de credincioşi care vin duminica la liturghie. "De Sfintele Paşti am fost nevoiţi să ţinem slujba în stradă. În incinta bisericii nu încăpeau nici măcar un sfert din toţi credincioşii", adaugă preotul.

Membrii bisericii au înfiinţat, lângă biserică, Fundaţia Sfântul Nicolae, unde se ţin clase de religie, limbă română, istorie şi geografie pentru copiii români. "Acum am început şi o campanie de strângere de fonduri şi haine pentru a-i ajuta pe românii din estul ţării, care au fost afectaţi de recentele inundaţii", încheie preotul Niculeţ.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite