Românii din Castellon, de 330 de ori mai mulți decât în anul 1998

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanții Asociației Românilor din Castellon, Valencia și Alicante s-au întâlnit ieri cu Rafael Blasco, consilierul pe probleme de Imigrație din Comunitatea Valenciană.

În ultimii zece ani, numărul românilor din Castellon, colectivul străin cel mai numeros din provincie, a crescut de 330 de ori, de la 157 de persoane în 1998, la 51.947 în 2008.

În ultimul an, din cauza ratei tot mai crescute a şomajului, nu s-a mai înregistrat o sosire masivă a românilor în Castellon. Mai mult, 6.000 de persoane de origine română sunt în şomaj, iar 3.000 dintre ele au rămas fără loc de muncă în ultimele 10 luni.

Ieri, la Valencia, reprezentanții Asociației Românilor din Castellon, Valencia și Alicante au avut o întrevedere cu Rafael Blasco, consilierul pe probleme de Imigrație din Comunitatea Valenciană.

Întâlnirea a avut ca scop discutarea unor măsuri pentru sprijinirea românilor care nu aleg reîntoarcerea în România, ci decid să se stabilească definitiv în Spania.

Rafael Blasco a promis că va iniția, în curând, mai multe programe complexe, de informare, sprijinire, consiliere, traducere și orientare profesională a străinilor din Comunitatea Valenciană.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite