Românii din Caniada Real Gallina vor să fie proprietari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuitorii aşezării ilegale Caniada Real Gallina au cerut primăriei din Madrid să poată cumpăra terenurile pe care şi-au construit casele.

Peste 500 de români din Caniada Real Gallina, care şi-au ridicat case în mod ilegal, pe terenurile primăriei din Madrid, au cerut autorităţilor locale să le dea drept de proprietate asupra locului în care şi-au amplasat locuinţele.

În ultimii 20 de ani, mii de persoane şi-au construit case şi barăci pe un teren extravilan, aflat la 15 kilometri distanţă de capitala Spaniei. În Caniada Real Gallina trăiesc peste 50.000 de persoane. Reprezentanţii primăriei au încercat să demoleze aşezarea, dar locuitorii s-au opus.

Preşedinta Comunităţii Madrid, Esperanza Aguirre, le-a promis celor din Caniada Real că, până în luna septembrie, va soluţiona această problemă. Ca urmare a acestei declaraţii, locuitorii au propus primăriei să le vândă lor terenurile pe care sunt amplasate locuinţele şi să obţină astfel acte de proprietate pentru case.

În cazul în care se va decide legalizarea aşezării, autorităţile vor fi nevoite să înfiinţeze în Caniada Real Gallina secţii de poliţie, şcoli şi spitale, instituţii care, în prezent, lipsesc cu desăvârşire.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite