România, fără premii la ExpoZaragoza

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un autocar al firmei Atlassib a fost implicat în această dimineaţă într-un accident pe autostrada A4 din Italia, între localităţile San Giorgio di Nogaro şi Latisana (70 de kilometri est de Trieste).

Standul României de la ExpoZaragoza şi-a închis porţile, iar organizatorii au făcut un prim bilanţ. Numărul-record de vizitatori a fost înregistrat pe data de 15 august, aproximativ 20.000 de persoane. Un număr destul de mic, comparativ cu cel al vizitatorilor standurilor altor ţări precum Rusia, Japonia, Angola sau Turcia, care au avut zilnic o medie de 20.000 de vizitatori.

Chiar dacă organizatorii pavilionului românesc au fost felicitaţi în diverse ocazii, la capitolul premii, România nu a fost menţionată la nicio secţiune. Oficialii români, prin vocea comisarului european Attila Demeter, recunosc că “în zilele cu avalanşă de vizitatori aparatura a cedat, iar spectacolul de sunet şi de imagini nu s-a derulat conform planificării. Am fi putut fi printre primii, dacă am fi ales un alt gen de proiecţie, sincronizată cu evenimentul”.

Tot comisarul general precizează: ”Ar fi fost necesar un ghid care să explice tradiţiile din Delta Dunării. Cel puţin am reuşit să localizăm România pe harta Europei”.

Suma alocată pentru participarea României la Expo a fost de 4,5 milioane de euro destinată amenajării pavilionului, organizării Zilei României şi a unor spectacole şi conferinţe. Pavilionul a costat 2,1 milioane, din care 1,4 milioane a costat aparatura închiriată din Finlanda. Restul reprezintă contravaloarea lucrărilor de amenajare şi plata utilităţilor.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite