Din România, prea puţine avioane particulare, prea puţini turişti bogaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aeroport particular, pentru turişti şi afacerişti ruşi, europeni, englezi , francezi, germani. Erau şi românii în proiect, dar..."români nu, că n-au destui bani"! În ciuda tuturor

Aeroport particular, pentru turişti şi afacerişti ruşi, europeni, englezi , francezi, germani. Erau şi românii în proiect, dar..."români nu, că n-au destui bani"!

În ciuda tuturor controverselor politice, în ultimii ani, Zaragoza a demonstrat, prin dezvoltare şi succese internaţionale, că este un oraş important. Nu-i nevoie de prea multă vorbă ca propunerile sau fanteziile îndrăzneţe ale spaniolilor să prindă viaţă. Zaragoza are, de aproximativ doi ani, un aeroport construit pe amplasamentul unui vechi aeroport militar.

Acesta a devenit neîncăpător pentru afluenţa mare de turişti şi oameni de afaceri. Un nou proiect şi-a făcut loc în negocierile dintre departamentele locale de turism, mediu şi construcţii. Manuel Martinez, şeful Direcţiei de Turism a Comunităţii Aragon şi Enriche de Pablo, directorul general de proiect, au dat curs unei planificări mai vechi şi au concesionat, la ieşirea spre autostrada Madrid, un teren destinat construirii unui nou aeroport, numai pentru avioane particulare.

"Conform planificărilor, la începutul anului viitor, vor putea sosi, în avioanele proprietate personală, oameni de afaceri din Rusia, Anglia, Germania şi Franţa. La începutul proiectului a fost inclusă şi România, dar a fost eliminată după negocieri, din motive financiare", comentează directorul de proiect Enriche de Pablo.

Din cauza costurilor ridicate, s-a hotărât ca un procent de 40% din sumă să fie contribuţia patronatelor, care vor fi beneficiari direcţi. Nici la acest capitol România nu are oameni de afaceri interesaţi de o asemenea investiţie.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite