Români la marşul vampirilor, în Madrid

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea de-a doua ediţie a întâlnirii creatorilor de filme de groază s-a desfăşurat sâmbătă, pe străzile capitalei spaniole Centrul Madridului a fost locul de desfăşurare a celei de-a

Cea de-a doua ediţie a întâlnirii creatorilor de filme de groază s-a desfăşurat sâmbătă, pe străzile capitalei spaniole

Centrul Madridului a fost locul de desfăşurare a celei de-a doua ediţii a Marşului Zombie. Participanţii, machiaţi şi costumaţi în vampiri, fantome şi alte personaje terifiante, au defilat sâmbătă la întâlnirea anuală a creatorilor de filme de groază.

"Dorim să transmitem faptul că o societate în care predomină teroarea, invidia, cruzimea, abuzul şi jocurile de putere nu poate duce decât la distrugere. Pornim de la ideea că un comportament negativ nu poate crea un ambient pozitiv", a afirmat Hector Caño, producător cinematografic şi unul dintre organizatorii marşului. Mai mult de 200 de "zombie" s-au întâlnit în faţa Palatului Sporturilor, de unde au pornit spre stadionul Bernabeu.

Oprire la statuia Îngerului Căzut

Participanţii s-au oprit la statuia Îngerului Căzut, din parcul Retiro, unde au dansat pe celebra melodie "Thriller" a lui Michael Jackson. Statuia este singura din lume dedicată lui Lucifer. Marşul s-a încheiat cu o petrecere la discoteca "Lemon", cină şi două concerte rock. Cristian Carastere (19 ani), din Botoşani, este student la Facultatea Politehnică din Madrid.

Tânărul ne-a spus: "M-am alăturat colegilor de grupă pentru că mi-a plăcut ideea pe care organizatorii doresc să o transmită. Am ales un costum de chitarist, ca simbol al decadenţei din lumea muzicii, ilustrând faptul că mulţi artişti au înţeles greşit celebritatea şi au intrat într-o lume a drogurilor şi a abuzurilor". Cristian a fost însoţit de prietenul său, Darius Drăgan (23 de ani), originar din Feteşti.

Acesta ne-a mărturisit că a venit la acest marş pentru a petrece câteva ore împreună cu prietenii. "M-am îmbrăcat în costum de Spiderman, pentru că întotdeauna mi-a plăcut ideea de a avea puterea să salvez lumea". De la marş nu a lipsit nici Contele Dracula. Spaniolul Alberto Cano, care a ales să poarte această costumaţie, ne-a spus că a vizitat de două ori România şi că ştie pe dinafară adevărata istorie a lui Vlad Ţepeş.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite