Români în Sindicatul Muncitorilor Imigranţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul Sindicatului Muncitorilor Imigranţi (S.O.I.) din Spania, Jesus Hidalgo a depus o plângere la Procuratura Generală Madrid. În ziua de 7 aprilie, 40 de imigranţi din Centrul de Primire

Liderul Sindicatului Muncitorilor Imigranţi (S.O.I.) din Spania, Jesus Hidalgo a depus o plângere la Procuratura Generală Madrid. În ziua de 7 aprilie, 40 de imigranţi din Centrul de Primire din capitală au început greva foamei. Ei doresc ca astfel să împiedice autorităţile să-i trimită în ţările de origine.

Jesus Hidalgo susţine că greviştii au fost maltrataţi şi ameninţaţi de către poliţiştii care se ocupă de menţinerea ordinii în centru. În prezent, au rămas în grevă 15 imigranţi, restul renunţând la protest de teama represaliilor. "Dorim ca procurorii să ia măsuri urgente de prevenire a acestor fapte şi să-i protejeze pe cei care se află în aceste centre. Am hotărât să depunem o plângere, pentru ca pe viitor drepturile tuturor imigranţilor din Spania să nu mai fie încălcate", a declarat Jesus Hidalgo.

Această cerinţă se află şi pe lista de revendicări întocmită de imigranţii care vor face grevă generală în zilele de 1, 2 şi 3 Mai. Jesus Hidalgo a afirmat: "La această grevă ni se vor alătura doi români din Huelva şi familiile acestora. Mulţi dintre compatrioţii dumneavoastră ne felicită pentru această iniţiativă şi susţin cauza noastră. Reprezentăm drepturile tuturor românilor, în special ale celor care nu au permise de muncă".

De teama unor eventuale represalii, Jesus Hidalgo a refuzat să facă public numele celor doi sindicalişti români. "De mai multe ori, membrii sindicatului nostru au fost insultaţi de către autorităţi şi persoane de extremă dreapta, aşa că, pentru a-i proteja, preferăm să nu facem publică identitatea nimănui", a mai precizat liderul sindical.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite