Româncele nu mai acceptă orice slujbă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Româncele nu mai acceptă orice slujbă
Româncele nu mai acceptă orice slujbă

Situat la 20 de kilometri de Zaragoza, Utebo este un oraş în care 30% din angajaţii fabricilor sunt români. În plin sezon turistic, din cauza orarului încărcat, tot mai mulţi angajaţi din

Situat la 20 de kilometri de Zaragoza, Utebo este un oraş în care 30% din angajaţii fabricilor sunt români. În plin sezon turistic, din cauza orarului încărcat, tot mai mulţi angajaţi din alimentaţia publică demisionează, iar în fabrici "plouă" cu cereri de angajare.

Marina şi Dana Bercea, două surori din Bacău, au venit în Spania acum şase ani, angajându-se ca ospătăriţe. Marina a renunţat la post, preferând să lucreze într-o fabrică, motivată de programul de opt ore şi weekendul liber.

Dana a reuşit să se angajeze la cel mai mare hotel din Utebo. "Am un salariu bun, doar orarul nu este aşa lejer". Marina câştigă în fabrică 1.500 de euro lunar, iar Dana, 1.200 de euro. "De la fabrică, avem trei prime pe an, iar când treaba merge bine, patronul ne răsplăteşte, oferindu-ne aparatură electrocasnică din producţia proprie", spune Marina.

"În ultimul timp, românii nu mai acceptă chiar orice slujbă", precizează Dana. Pentru câteva sute de euro în plus, oamenii îşi schimbă des locul de muncă.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite