Românce obligate să fure şi să se prostitueze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia catalană informează că au fost arestaţi miercuri, în Calella, provincia Barcelona, cinci români acuzaţi de săvârşirea delictelor de asociere ilicită, sechestru de persoane,

Poliţia catalană informează că au fost arestaţi miercuri, în Calella, provincia Barcelona, cinci români acuzaţi de săvârşirea delictelor de asociere ilicită, sechestru de persoane, falsificare de acte si încurajarea prostituţiei.

Totul a început prin reţinerea a două românce care furau într-un supermarket din localitatea Terrassa, în apropierea Barcelonei. Femeile, care mai fuseseră reţinute de Poliţie, tot pentru furt, au declarat că acţionau sub conducerea unui grup organizat de români. Femeile furau de frică, din cauza ameninţărilor directe asupra familiei rămase în România.

Mai mult, una dintre femei a mărturisit că pe fiica ei de 16 ani o ţineau sechestrată într-un apartament din localitatea Calella cu scopul de a o introduce în lumea prostituţiei. Conform declaraţiei sale, responsabilii acestui grup au încercat să falsifice paşaportul minorei, declarînd-o majoră pentru a evita eventualele probleme ce ar fi putut rezulta din practicarea prostituţiei.

Poliţia catalană a percheziţionat apartamentul celor reţinuţi. Conform aşteptărilor au găsit-o pe minoră, o poşetă protejată cu folie de aluminiu pentru a evita alarmele din supermarketuri, un caiet cu mai multe date ale spatiilor comerciale unde urmau sa se săvârşească furturi, precum şi produse cosmetice şi băuturi alcoolice.

Cei arestati sunt: Angi N (32), David Y. (30), Marin S.M. (30), Mircea Mădălin B. (22) si Claudiu Mihael G. cu vârstă necunoscută. Mircea Mădălin B este singurul dintre cei cinci cu antecedente penale, fiind reţinut de 9 ori pentru furt.

Investigaţia a dus la concluzia că acest grup se dedica racolării de imigranţi români. Aceştia veneau în Spania cu promisiunea unui loc de muncă demn (îngrijirea de bătrâni sau de copii). Odată ajunşi în Spania îi ameninţau şi îi obligau să comită diverse activităţi frauduloase.

Pe de o parte, unele dintre femei erau obligate să se prostitueze şi altele erau trimise la furt în supermarketuri. Fiecăreia i se stabilea o normă de băuturi alcolice, produce cosmetice si alte producte valoroase ce trebuiau furate pentru ca apoi să fie revândute pe piaţa neagră.

Cei cinci au fost închişi urmând să fie judecaţi. Deocamdată investigatia rămâne deschisă pentru identificarea eventualelor ramificări ale acestui grup, informează Poliţia Catalană.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite