Româncă ucisă de o eroare medicală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Româncă ucisă  de o eroare medicală
Româncă ucisă de o eroare medicală

Ancheta desfăşurată de autorităţile spaniole în cazul copilului de două săptămâni, mort într-un spital din Madrid după ce o asistentă i-a greşit tratamentul, scoate la iveală alte cazuri asemănătoare.

Cotidianul „El Pais” dezvăluie, în ediţia de ieri, cazul unei tinere, Rebeca A.S, care a murit anul trecut în condiţii similare cu cele în care şi-a pierdut viaţa micuţul Ryan.

Incidentul s-a petrecut la data de 23 ianuarie 2008, când românca a murit imediat după ce a născut, în spitalul „Gregorio Maranon” din Madrid. Infirmierul care o asista i-a injectat intravenos un medicament pentru ochi, pe care trebuia să i-l administreze copilului nou-născut.

Bani pentru familia victimei

Acest caz grav a fost ţinut secret de personalul medical al spitalului, care a rezolvat problema, plătind o sumă de bani familiei îndoliate. Deşi conducerea spitalului a refuzat să vorbească despre acest subiect, surse din interior afirmă că suma depăşeşte 100.000 de euro.

Potrivit ziariştilor de la „El Pais”, infirmierul care a comis eroarea medicală a fost mutat la un spital din Vallecas, fără a fi sancţionat în alt fel. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite