Rochii în stil flamenco făcute de un român

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pictorul român Augustin Ghebaru lansează, în Spania, colecţia de rochii „Sueño Flamenco”, prima de acest gen realizată de un compatriot. Ideea înfiinţării unei case de modă i-a venit artistului în momentul în care cineva i-a comandat un tablou în care trebuia să picteze o fată, îmbrăcată într-o rochie flamenco.

„Am căutat zile în şir o astfel de rochie, însă nimeni nu a fost dispus să îmi închirieze una, iar o creaţie de acest gen costă aproximativ 5.000 de euro”, explică Augustin.

Astfel, cu experienţa pe care o aveau încă din România, unde au avut o casă de modă, Augustin şi soţia sa Camelia au creat ei înşişi rochia flamenco pe care să o poarte fata din pictură.

„Surpriza cea mare am avut-o în momentul în care chiar prima persoană care a văzut rochia mi-a cumpărat-o pe loc. Atunci mi-am dat seama că redeschiderea casei de modă în Spania şi axarea ei pe creaţii de modă flamenco ar fi o idee genială”, povesteşte artistul.

Astfel s-au născut 30 de rochii flamenco, croite după tiparul clasic, dar şi cu influenţe moderne, creaţie a artiştilor români.

Rochiile vor putea fi admirate într-o prezentare de modă, pe data de 28 martie, la Castellon

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite