Revista presei spaniole

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Peste 5.000 de muncitori străini lucrează la negru în Spania", informează "El comercio Digital". Când aceştia nu mai găsesc de lucru, comit numeroase infracţiuni. Astfel, ziarul informează

"Peste 5.000 de muncitori străini lucrează la negru în Spania", informează "El comercio Digital". Când aceştia nu mai găsesc de lucru, comit numeroase infracţiuni. Astfel, ziarul informează că, în decursul anului 2007, au fost arestaţi 990 de imigranţi pentru infracţiuni penale, iar majoritatea furturilor din locuinţe au fost comise de cetăţeni de naţionalitate română sau ucrainieni.

"Număr mare de participanţi la competiţia de tenis de masă", scrie "El Adelantado de Segovia". În cadrul întrecerilor sportive organizate cu ocazia sărbătorii oraşului Segovia, printre câştigătorii categoriilor profesionale de tenis de masă se numără şi trei români.

"Minori români, deghizaţi în surdo-muţi, atacă turiştii în Madrid", titrează "EcoDiario", în ediţia electronică de azi. Astfel, asociaţii ale persoanelor cu probleme de auz din capitala Spaniei au denunţat că numeroşi copii de naţionalitate română care pretind că sunt surdo-muţi, cerşesc şi înşeală turiştii aflaţi în vizită în Madrid. Cei mai mulţi cerşetori apar în perioada verii, în piaţa Cibeles din centrul capitalei.

"Umbre tutelare", intitulează "El Diario Montanes" articolul în care este prezentat debutul unei noi ediţii a serilor poetice organizate de poeta Clara Jones şi editorul Izabel Rodriguez. În cadrul seratelor artistice, amfitrioanele vor prezenta şi o serie de poezii româneşti, dar şi frânturi din opera lui Constantin Brâncuşi.

"41% din tinerii spanioli sunt de părere că ar trebui să fie regularizat consumul de cannabis", informează cotidianul "Diario de Cadiz", în pagina rezervată actualităţii naţionale. Majoritatea spaniolilor între 15 şi 24 de ani cred că heroina, cocaina şi extasy trebuie ţinute sub control, în timp ce consumul de cannabis ar trebui permis deoarece nu este cu mult mai nociv decăt o simplă ţigară. Conform statisticii oferite de ziar, românii sunt cei care, în proporţie de 91%, spun "NU" oricărui drog, inclusiv a cannabisului, în timp ce, cei mai permisivi, sunt cehii.

"A fost descoperită o bandă de traficanţi de droguri în Avila", titrează, în pagina de evenimente, ziarul "20 minutos". Astfel, poliţia locală din oraşul Avila a arestat ieri un grup de 13 persoane, printre care şi doi minori, suspecţi de trafic de droguri în zonă. Operaţiunea s-a desfăşurat pe durata a aproape nouă luni. Printre posibilii vinovaţi se numără şi câţiva români, restul sunt columbieni, marocani şi spanioli.

"Ministerul de interne şi Institutul Naţional al Angajaţilor vor realiza un sondaj în care spaniolii vor fi întrebaţi dacă se simt în siguranţă", scrie "AND Madrid". Este vorba despre un sondaj în care spaniolii îşi vor spune părerea în legătură cu măsura în care se simt sau nu în siguranţă pe străzile oraşului unde locuiesc, sau în propriile case. Proiectul, care va demara începând din toamna anului în curs, vizează stabilirea locului pe care îl ocupă Spania între cele 27 ţări ale UE în ceea ce priveşte factorul securitate, sau dacă imigranţii care bat la porţile acestei ţări îi fac pe spanioli să se simtă în nesiguranţă.

"Au fost reţinute în Llucmajor 12 persoane aparţinând unei bande de români care se ocupau cu furtul în firme de construcţii", deschide pagina de evenimente ziarul "EcoDiario". Astfel, poliţia locală din oraşul Llucmajor, din Palma de Mallorca, a arestat ieri un grup format din 11 români şi un italian acuzaţi de furtul a numeroase utilaje de pe şantierele de construcţii din localitate.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite