Revista presei spaniole

0
Publicat:
Ultima actualizare:

31 de poliţişti spanioli au fost arestaţi în localitatea Coslada, este tema care ocupă astăzi primele pagini ale ziarelor spaniole. Printre acuzaţi se află chiar şeful Poliţiei Locale. "

31 de poliţişti spanioli au fost arestaţi în localitatea Coslada, este tema care ocupă astăzi primele pagini ale ziarelor spaniole. Printre acuzaţi se află chiar şeful Poliţiei Locale. " Acţionau ca o bandă criminală", titrează El Mundo. Operaţiunea Bloques a demarat acum câteva luni, în urma denunţurilor unor prostituate românce. Acestea îi acuzau pe poliţiştii de "acte de intimidare pentru obţinerea gratuită a favorurilor sexuale". Denunţurile româncelor au fost au fost determinante în descoperirea mafiei din poliţia Coslada.

"Poliţiştii mi-au furat ceasul, telefonul mobil şi portofelul, după care m-au bătut" sau " Te arestau fără niciun motiv şi te eliberau după ce-ţi dădeau o bătaie bună", sunt mărturii, din ziarul Abc, ale celor ce trăiesc în Coslada. "Poliţişti mafioţI, în Coslada", titrează cotidianul El Pais. Patronii barurilor şi restaurantelor denunţă abuzurile şi şantajele pe care le-au suferit în ultimii ani. "Plăteam între 2.000 şi 5.000 de euro pe lună, altfel ne închideau negoţurile." Gines Jimenez, şeful poliţiei din localitate, este foarte cunoscut în localurile de noapte, scrie ziarul El Publico. Primăria a asigurat că nu a luat măsuri pentru că nu s-au depus denunţuri, deşi a existat o campanie de informare despre drepturile cetăţenilor, în cazul în care poliţia comite abuzuri sau încearcă să intimideze.

Spania nu poate să expulzeze decât unul din cinci imigranţi fără acte, scrie cotidianul Diario Vasco. În anul 2007, au rămas ilegal în Spania 36.176 de străini, deşi aveau ordine de expulzare. Ministrul de interne recunoaşte că nu dispune de suficiente fonduri pentru a repatria toţi imigranţii pentru care s-au emis ordine de expluzare .

Biserica Catolică pierde monopolul religios, scrie cotidianul EL Pais. Numărul adepţilor altor culte şi religii a atins cifre care nu sunt de neglijat: 1,5 milioane de musulmani, 1,4 milioane de protestanţi, mii de budişti, ortodocşi, evrei, mormoni şi martori ai lui Iehova. Vicepreşedinta guvernului, Maria Teresa Ferandez de la Vega, a anunţat intenţia executivului de a schimba Legea Cultelor Religioase, astfel încât să includă drepturile şi obligaţiile acestor noi religii din Spania.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite