Revista presei spaniole

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"ABC" titrează pe prima pagină: "Aznar şi Aguirre îl învinovăţesc pe Rajoi de plecarea altui membru de partid". În schimb, actualul lider al Partidului Popular, Mariano Rajoi, subliniază

"ABC" titrează pe prima pagină: "Aznar şi Aguirre îl învinovăţesc pe Rajoi de plecarea altui membru de partid". În schimb, actualul lider al Partidului Popular, Mariano Rajoi, subliniază că nu îi va dezamăgi pe cei care l-au votat la alegerile din acest an.

"El Mundo" rezervă prima pagină neînţelegerilor din Partidul popular, care rămâne, pe zi ce trece, fără vechii membri, informând că "Ortega Olara iese din PP din cauza modului în care Rajoi a tratat-o pe Maria San Gil". Aceeaşi pagină titrează: "UE aprobă hotărârea prin care persoanele care circulă prin Europa pot fi reţinute timp de 18 luni", iar "Petrolul atinge 135 de dolari, dublu faţă de anul trecut".

"El Pais" deschide ediţia cu titlul "Plecarea lui Ortega din PP declanşează căderea lui Rahoi", referindu-se la tema zilei - conflictul din Partidul Popular. Aceeaşi pagină informează: "Mai mult de 320.000 de spanioli sunt luaţi în evidenţă ca fiind violenţI în familie"; sondaje recente demonstrează că, din anul 2004 şi până în prezent, în Spania s-au înregistrat 400.000 de denunţuri de violenţă domestică. Un alt titlu care atrage atenţia este "Spania refuză legea lui Berlusconi care-i etichetează drept criminali pe toţi imigranţii".

"Lideri ai Partidului Socialist Spaniol (PSOE) se întâlnesc azi cu reprezentanţi ai imigranţilor din Spania", scrie cotidianul "La Tribuna" din Cuenca.

"În urma romănilor, au rămas 162 de metri cubi de gunoi menajer", titrează ziarul "Diario Vasco", în ediţia electronică. În urma evacuării românilor din localitatea Aurretxe, firma de salubrizare a adunat, timp de 15 zile, mii şi mii de metri cubi de gunoi menajer, acţiunea costând aproximativ 7.000 de euro.

"El Pais" publică azi un editorial intitulat "Bulanul lui Berlusconi" în care critică, şi de această dată, politica practicată de către noul guvern, subliniind că nici Uniunea Europeană nu a protestat suficient la măsurile întreprinse de Berlusconi. Aceeaşi publicaţie scrie în pagina de actualitate naţională: "Spania avertizează Italia asupra efectelor negative care vor apărea din cauza politicii de imigrare practicată". În articol, ministrul de externe spaniol îl avertizează pe omologul său italian despre fluxul migratoriu care se va schimba din cauza etichetării persoanelor fără acte drept delicvenţi.

"Au sosit primii 50 de muncitori români în campania viticolă din Ribera", informează, în pagina de atualitate locală, ziarul "Norte de Castilla". În acest an, muncitorii români angajaţi vor beneficia, prin contractele încheiate, nu doar de un salariu ci şi de cazare şi masă"

"El Mundo", titrează în ediţia digitală: "58% dintre italieni sprijină guvernul şi sunt de acord că îmigraţia ilegală este un delict care trebuie pedepsit cu închisoarea". Astfel, conform ziarului spaniol, majoritatea italienilor sunt de acord cu măsurile luate de Guvernul lui Berlusconi, iar ministrul de interne al Italiei îi cataloghează drept "miopi" pe cei care critică noua politică de imigrare practicată de această ţară.

"32 de ani de puşcărie pentru un român care a omorât o persoană cu lovituri de ciocan", informează "RadioGranada". Românului va fi condamnat la 18 ani de închisoare pentru asasinat, la alţi 9 pentru tentativă de omor şi la 5 ani pentru furt. De asemenea, va trebui să plătească o amendă de 176.000 de euro.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite