Revista presei spaniole

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Imigranţii pot solicita şomajul într-o singură tranşă", informează postul tv spaniol "Antena 3" în cadrul ştirilor din această dimineaţă. Celestino Corbacho, ministrul muncii şi

"Imigranţii pot solicita şomajul într-o singură tranşă", informează postul tv spaniol "Antena 3" în cadrul ştirilor din această dimineaţă. Celestino Corbacho, ministrul muncii şi imigraţiei din Spania a anunţat ieri că toţi imigranţii care doresc să se întorcă în patria mamă vor avea ocazia, începând din luna iulie, să beneficieze de plata perioadei de şomaj pe care statul spaniol datorează, într-o singură tranşă, cu condiţia să se întoarcă în ţara de baştină.

"Accident de muncă în Valencia", anunţă postul de televiziune spaniol TV5 în cadrul primului grupaj de ştiri din această dimineaţă. În decursul zilei de ieri, doi sudamericani şi doi spanioli au decedat într-un accident de muncă petrecut pe şantierul pentru construirea stadionului din Valencia. Conform şefilor de şantier, 80% dintre cei care lucrează la ridicarea stadionului sunt imigranţi, majoritatea de naţionalitate română.

"Nicolae cerea un loc de muncă şi o cameră unde să poată dormi", titrează televiziunea "Cuatro" în această dimineaţă. Este vorba despre un român care a sechestrat duminică două persoane într-un bar din Valladolid, provincia Burgos, comunitatea Castilla la Mancha. Nicolae cerea, după cum a şi declarat în faţa instanţei, în schimbul eliberării lor, un loc de muncă şi o cameră în care să poată dormi. Reporterii au descoperit locurile prin care românul, un fost agent de poliţie în România, dormea sub cerul liber sau într-un autoturism oferit de o familie de bulgari.

"Companiile de taxi dau faliment fără români", scrie ziarul "Mediteraneo", în pagina rezervată ştirilor de actualitate din Castellon. Astfel, numărul solicitărilor de taxiuri a scăzut cu 30% în ultimele trei luni, angajaţii firmelor motivând această scădere prin întorcerea multor români în ţara de origine, aceştia fiind principalii lor clienţi.

"Aproximativ 700.000 de muncitori din Madrid câştigă pe an mai puţin de 7.500 de euro, trăind astfel la limita sărăciei", titrează Europa Press, în ediţia electronică din această dimineaţă. Conform datelor oferite, majoritatea sunt imigranţi care lucrează cu contracte de jumătate de normă sau plătiţi cu ora.


"Un nou proiect de apartamente de protecţie civilă care se adresează şi imigranţilor" anunţă "Madridiario". Este vorba despre un proiect pilot prin care se va construi, în Madrid, a unui bloc în formă de V, ale cărui locuinţe să fie închiriate doar persoanelor nevoiaşe, printre care şi imigranţilor care nu au posibilitatea să-şi închirieze un apartament.

"Aragon: 39.000 de persoane în şomaj," informează "20 minutos". Unul din patru dintre acestea este de altă naţionalitate decât spaniolă, mulţi şomeri provenind din România.

"Problema imigraţiei ilegale trebuie abordată de un consiliu al Uniunii Europene şi nu de o singură ţară", scrie în cronica sa din cotidianul "El Mundo", filosoful spaniol Jose Antonio Marina. Un articol în care critică atitudinea Italiei faţă de imigranţi şi, în special, faţă de ţiganii din România.


"Celestino Corbacho: sancţiuni mai dure pentru angajatorii care contractează persoane la negru", informează "La Vanguardia". Declaraţia a fost făcută de către ministrul muncii şi imigraţiei ieri seară, în cadrul unei conferinţe, amintind de multiplele accidente de muncă în care sunt implicaţi imigranţii contractaţi la negru.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite