Revista presei spaniole

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Imigranţii dorm lângă secţia de poliţie pentru a-şi legaliza şederea în Spania", anuanţă "Diario de Ibiza" într-un reportaj în care este prezentată situţia a sute de străini care au

"Imigranţii dorm lângă secţia de poliţie pentru a-şi legaliza şederea în Spania", anuanţă "Diario de Ibiza" într-un reportaj în care este prezentată situţia a sute de străini care au hotărât să doarmă în stradă, în apropierea secţiei de poliţie din Ibiza, pe motivul că vor să fie acolo cât mai de dimineaţă "pentru a putea lua un număr de ordine". Niciunul dintre ei nu are acte, motiv pentru care dorm la uşa poliţiei fiind acela de a obţine permisul de muncă în Spania.

"Între 4 şi 6 ani de închisoare pentru românul acuzat de sechestrare de persoane", scrie "Diario de Avila". Talan Nicolae Dănuţ, românul care i-a sechestrat, în cursul zilei de duminică, timp de şapte ore, pe proprietarii unui local din Valladolid, provicia Burgos, va fi pedepsit cu închisoare de la 4 la 6 ani pentru fapta comisă. Românul, fost poliţist în ţară, a recurs la acest gest disperat, după câteva săptămâni în care nu şi-a găsit un loc de muncă şI locuinţă.

"Gines a plătit un judecător pentru a putea scoate din închisoare nişte mafioţi români", deschide ediţia de actualitate din Madrid ziarul "ABC". În cadrul anchetei, desfăşurate împotriva şefului poliţiei din Coslada, Gines Gimenez, arestat preventiv de poliţia din Madrid pentru extorsiune, posesie ilegală de arme şi bani pe care nu-i poate justifica, s-a descoperit că acesta scotea din închisoare mafioţi români, mituind un judecător.

"Diaz-Cano spune că dacă numărul contractelor din acest an pentru muncitorii din afara Spaniei în campania de culegere a strugurilor este mai mare faţă de cel stabilit, înseamnă că sunt ilegale", titrează "Europa Press" în ediţia de Castilla la Mancha. Astfel, delegatul guvernului din Castilla la Mancha, Diaz-Cano, spune că este necesar un număr de aproximativ 30.000 de muncitori români şi bulgari pentru campania viticolă din acest an. Cei care încheie contracte ilegale vor fi pedepsiţi conform legii.

"Martinsa-Fedesa caută asociaţi în România". Una dintre cele mai mari firme de construcţii din Spania, după cum susţine şi ziarul "El Economista", încearcă să-şi extindă activitatea şi în afara Spaniei, principalul punct vizat de patronii firmei fiind piaţa din România.

"Trei români au fost arestaţi pentru furt dintr-un teren de golf", scrie "Diario de Sevilla", în pagina de Andaluzia. Aceştia au operat în special în localităţile Marbella şi Mijas, furând tot ce întâlneau în cale pe terenul de golf.

"Comercianţii cer primăriei punerea în funcţiune a camerelor de luat vederi de pe stradă", titrează cotodianul "ABC", în pagina rezervată comunităţii din Sevilla. Furturile şi incidentele din ultima perioadă, în care au fost implicaţi în special imigranţi, i-a determinat pe proprietarii de firme din centrul oraşului Sevilla să solicite primăriei punerea în funcţiune a unor camere de luat vederi care să monitorizeze activitatea zi şi noapte. Astfel, spun patronii, se vor simţi mai în siguranţă.

"Mafia din Spania fură aproximativ 100.000 de maşini pe an", informează, în ediţia digitală ziarul "20 minutos". Cele mai de temut grupări sunt formate din persoane de naţionalitate română şi marocană, acestea operand în special în Madrid, Catalunya sau pe coasta Mării Mediterane. Conform datelor oferite de poliţia spaniolă, 68% din vehiculele furate sunt recuperate de poliţie şi înapoiate proprietarilor.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite