Revista presei spaniole

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Culesul strugurilor din Valdepenas va necesita aproximativ 5.000 de muncitori sezonieri", titrează "La Tribuna" din Ciudad Real. Astfel, agricultorii din zonă se gândesc să angajeze muncitori din

"Culesul strugurilor din Valdepenas va necesita aproximativ 5.000 de muncitori sezonieri", titrează "La Tribuna" din Ciudad Real. Astfel, agricultorii din zonă se gândesc să angajeze muncitori din România şi Bulgaria, deoarece autohtonii nu se înghesuie să pună umărul la culesul strugurilor.

"Unu din patru locuitori este străin" scrie, în pagina rezervată provinciei, cotidianul "Las Provincias", din Castellon. Astfel, din cei 27.000 de cetăţeni ai oraşului Benicarlo, 6.650 sunt proveniţi din alte ţări decât Spania, românii atingând cifra de 1.130 de persoane.

"Trei români au bătut un taximetrist pentru că nu le-a dat voie să fumeze în maşină" informază "La Verdad", în ediţia de Alicante. Conform datelor oferite de către poliţia din localitate, cei trei români au fost localizaţi şi arestaţi ulterior de forţele de ordine.

"Mica Italie din Sevilla" se intitulează reportajul apărut în cotidianul "El Pais". Articolul prezintă necazul locuitorilor din Ultera, un orăşel din apropiere de Sevilla, unde locuitorii trăiesc un adevărat coşmar din cauza nomazilor din România care s-au aşezat în zonă. După cum informează ziarul, 600 de spanioli au semnat pentru alungarea ţiganilor din localitate, susţinând la unison că, cele 50 de familii de rromi le fac viaţa imposibilă: "Cu ei a venit dezastrul", spun aceştia.

"Invazia barbarilor" se intitulează articolul de opinie care apare azi în "Diario de Pontevedra". J. A. Xesteira, autorul articolului, subliniază că "dacă în trecut, ţările Europei se temeau de invaziile forţelor răului, a barbarilor cotropitori, acum acestea sunt speriate de venirea săracilor, a ţiganilor din România sau a sudafricanilor".

"Se cere judecătoriei să dea un ordin de evacuare a românilor care ocupă ilegal Stadionul Tineretului din Granada", titrează "20 minutos". Clădirea este părăsită de mai mulţi ani, acum fiind ocupată ilegal de mai multe familii de naţionalitate română. Primăria doreşte să înceapă reconstruirea stadionului; în acest sens, cere judecătoriei din localitate să dea ordin de evacuare a "chiriaşilor" ilegali.

"A fost arestată o bandă de 19 români care furau în Guadalajara şi Madrid" scrie "Cronica de Guadalajara" în ediţia digitală de azi. În urma percheziţiilor realizate la domiciliul acuzaţilor, poliţia a descoperit 18 autovehicule de lux care figurau în arhivele poliţiei rutiere ca fiind furate şi multe obiecte de valoare, cum ar fi televizoare cu plasmă, bijuterii şi electrocasnice a căror provenienţă nu au putut să o justifice proprietarii.

"Cinci români, pedepsiţi la doi ani de închisoare pentru sechestrarea unui compatriot" informează ziarul "Informacion" din Alicante, în pagina de evenimente. Conform datelor apărute în presă, cei cinci români l-au sechestrat pe bărbat deoarece susţineau că le datora bani. Pe tot parcursul sechestrului, aceştia au obţinut dela familie, prin şantaj, aproximativ 3.000 de euro.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite