Revista presei spaniole

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Proiect de guvern pentru ca toţi să poată închiria o locuinţă", titrează ziarul "El Pais", în pagina de actualitate. Guvernul socialist a pregătit un proiect de lege conform căruia

"Proiect de guvern pentru ca toţi să poată închiria o locuinţă", titrează ziarul "El Pais", în pagina de actualitate. Guvernul socialist a pregătit un proiect de lege conform căruia oricine să-şi poată închiria o locuinţă, chiar dacă respectiva persoană nu are naţionalitate spaniolă. Această iniţiativă a guvernului a fost cauzată de multitudinea de anunţuri xenofobe şi rasiste din ziare, în special cele din paginile de "închirieri de apartamente", unde există multe anunţuri de genul "Nu închiriez imigranţilor".

"Românii" se intitulează articolul publicat azi, în pagina de opinie, a ziarului "Granada Hoy". Este un articol în care autorul, Jose Antonio Montilla, îşi manifestă nemulţumirea faţă de atitudinile rasiste şi xenofobe din Italia şi Spania din ultimele luni. Jurnalistul subliniază că nu se poate eticheta o întreagă naţiune drept "delincventă"; delicvenţii sunt persoane şi nu naţionalităţi.

De asemenea, articolul aminteşte de locuitorii dintr-o localitate din Granada, care, intrând în conflict cu nişte ţigani români, au adunat semnături ca să-i expulzeze din oraş. Jose Antonio susţine că doar autorităţile pot sancţiona nişte indivizi pentru că nu s-au integrat în societate. Sancţiunile nu trebuie aplicate din motivul că respectivele persoane sunt români, ci pentru că au încălcat legea.

"Poliţia locală dă 35 de amenzi lunar celor care adună fier vechi", scrie, în pagina de actualitate locală, cotidianul "La verdad de Murcia". Un grup de poliţişi a supravegheat tim de o lună autostrada care traversează oraşul Murcia. Motivul: multitudinea de ţigani de naţionalitate română care transportă, zilnic, pe autostradă, cărucioare cu fier vechi, îngreunând circulaţia în zonă. În ultima săptămână au fost arestate 35 de persoane care se ocupau cu transportul şi vânzarea de fier vechi. Deoarece circulau pe autostradă, însă nu aveau maşină, li s-a aplicat o amendă de 36 de euro.

"În Almeria, o bandă de proxeneţi obliga româncele să se prostitueze", informează ziarul "La Opinion de Tenerrife". În localităţile Nijar şi Roquetas del Mar, din Tenerrife, Garda Civilă a arestat patru indivizi de naţionalitate română care aduceau din ţară fete cărora le promiteau un loc de muncă decent şi un salariu, însă, odată ajunse în Spania, prin bătaie şi ameninţări, le forţau să se prostitueze.

"A fost arestată o bandă de hoţi care pretindeau că sunt români", titrează în pagina de evenimente ziarul "El Mundo". Poliţia spaniolă a arestat, ieri, un grup de opt spanioli care furau din halele industriale din zona Madrid. Pentru a induce în eroare investigaţiile poliţiştilor, hoţii vorbeau între ei folosind unele cuvinte româneşti şI pretindeau că sunt români.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite