Revista presei spaniole

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Guvernului, Jose Luis Rodriguez Zapatero, va discuta astăzi, în Camera Deputaţilor, despre criza economică prin care trece Spania, scrie pe prima pagină a ziarului "El

Preşedintele Guvernului, Jose Luis Rodriguez Zapatero, va discuta astăzi, în Camera Deputaţilor, despre criza economică prin care trece Spania, scrie pe prima pagină a ziarului "El Pais". Partidele din opoziţie i-au cerut şefului Guvernului să recunoască faptul că Spania se confruntă cu probleme economice şi să ia atitudine. Intervenţia de astăzi este cea mai dificilă din întreaga carieră politică a lui Zapatero.

Cazurile de tabagism în rândul femeilor şi obezitatea s-au înmulţit în Spania, scriu reporterii ziarului "El mundo". În fiecare an, în Spania mor din cauza tutunului 50.000 de persoane cu vârste de peste 35 de ani, un sfert din numărul de decese premature. În ultimii cinci ani, numărul cazurilor de cancer în rândul femeilor fumătoare a crescut. Medicii afirmă că în ultimul deceniu s-au făcut progrese în ceea ce priveşte diagnosticarea şi tratarea la timp a acestor boli.

Muncitorii companiei de transport feroviar Renfe vor face grevă în zilele de 12, 13, 14 şi 15 iulie, pentru a protesta împotriva unui proiect de lege al Guvernului, care prevede separarea serviciilor oferite călătorilor de cele de transport de marfă, informează "La Verdad". Membrii Guvernului doresc să creeze o companie independentă de transport de marfă. Protestul muncitorilor de la Renfe este sprijinit de toate sindicatele din Spania, care le cer oamenilor politici să renunţe la acest proiect de lege.

Un procent de 82 % din firmele de construcţii din oraşul madrilen Alcala de Henares, au angajat muncitori străini, majoritatea români, scrie în paginile ziarului "El Diario de Alcala". Angajatorii spanioli preferă să lucreze cu imigranţi, aproximativ 40 % din muncitorii firmelor de construcţii fiind români.

Corpul Naţional de Poliţie a arestat un român care fura din magazine, informează ziarul "EuropaSur". De la începutul anului, proprietarii mai multor magazine de lux din cartierul Concepcion din Madrid au anunţat oamenii legii că un bărbat le sustrage produsele. Românul, care obişnuia să fure în zonă, a fost prins de poliţişti după numeroase încercări.

Judecătorii spanioli au condamnat la 12 ani de închisoare un cuplu de proxeneţi români, informează "El Periodico de Extremadura". Cuplul a sechestrat două conaţionale şi le-a obligat să se prostitueze. Una dintre fete a acerut ajutor unui client, care a anunţat Poliţia. Proxeneţii au fost arestaţi şi condamnaţi la 12 ani de închisoare şi la plata unei amenzi de 17.000 de euro fiecare.

Costel Busuioc va cânta în duet cu Julio Iglesias, scriu reporterii de la "Diario Metro". În luna iulie, cunoscutul cântăreţ spaniol va realiza un turneu în România. Iglesias l-a invitat pe Costel să cânte împreună cu el piesa "Malaguena". Cei doi vor urca împreună pe scenele din Cluj, Iaşi şi Constanţa, în zilele de 14, 16 şi respectiv 19 iulie. Reporterii de la "Diario Metro" spun că Julio Iglesias a avut iniţiativa de a-l invita pe Costel să cânte împreună cu el, deoarece a rămas impresionat de talentul românului.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite