Revista presei spaniole

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Ziua României la ExpoZaragoza 2008", este articolul principal al rubricii dedicate expoziţiei internaţionale din Zaragoza în ziarul "El Periodico de Aragon". România îşi prezintă

"Ziua României la ExpoZaragoza 2008", este articolul principal al rubricii dedicate expoziţiei internaţionale din Zaragoza în ziarul "El Periodico de Aragon". România îşi prezintă bijuteria naturală, Delta Dunării, printr-o tehnologie modernă 3D, folosind perdele de ceaţă şi ecrane digitale. Delta a fost declarată de UNESCO Peisaj internaţional al anului 2007, un paradis terestru şi acvatic. Vizitatorii pot avea o experienţă fascinantă, Delta fiind reprodusă la scară mică şi, prin intermediul tehnologiei avansate, aceştia vor putea alege imaginile pe care le doresc. La picioarele turiştilor, pe podea, sunt proiectate cele trei braţe ale Dunării, care se varsă în Marea Neagră. Totul conduce către zona centrală, unde, cu ajutorul panourilor de ceaţă, sunt redate imagini din Deltă, un spaţiu în care imaterialul se îmbină cu consistenţa.

"Partidul de guvernământ va dezbate în Congres, în septembrie, dreptul la vot al imigranţilor", titrează ziarul "Diario de Cadiz". Purtătorul de cuvânt al partidului a anunţat că, în septembrie, PSOE va susţine dreptul de vot al imigranţilor care locuiesc legal şi de mai mult timp în Spania, astfel încât aceştia să poată participa la alegerile municipale din 2011. Tot atunci se vor pune în discuţie problemele legate de controlul frontierelor, ridicarea moratoriului impus românilor şi bulgarilor şi iniţierea unui nou proces de legalizare a situaţiei imigranţilor.

" Una din cinci autopsii este a unui cetăţean străin", informează ziarul digital "informacion.es". Raportul prezentat de Ministerul Justiţiei relevă că, în anul 2007, s-au realizat 1.059 de autopsii, iar 20% dintre acestea au avut ca subiect cetăţeni străini. Dintre aceştia, cei mai mulţi au fost britanici (107), urmaţi de germani (33), francezi (18) şi români (12). S-a precizat că cei mai mulţi străini au decedat din cauze naturale.

"Poliţia din Alcala de Henares face programări pentru februarie 2009", anunţă "Madridiario", într-un articol care vizează situaţia imigranţilor. Departamentul care se ocupă de documentele cetăţenilor străini deja îi programează pentru luna februarie 2009 pe solicitanţii care vin pentru reînnoirea documentelor de identitate sau pentru diverse probleme. Comisarul secţiei de poliţie a justificat existenţa cozilor prin complexitatea programului informatic şi a micilor erori ale acestuia, dar şi prin faptul că multe persoane solicită iniţierea demersurilor fără a avea programare anterioară.

"Lotto Sport se dezvoltă pe piaţa din Est" informează "Europa Press". Directorul Lotto Sport, companie specializată în producţia de încălţăminte sportivă şi accesorii, a anunţat că cele mai mari creşteri la vânzari s-au înregistrat în România (90%), Bulgaria (68%), Ţările de Jos (67%), Portugalia (24%), Ucraina ( 19%) şi Slovenia (18%). Cele mai bine vândute produse ale companiei au fost cele destinate fotbalului, tenisului şi atletismului.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite