Revista presei spaniole

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Moartea prin înec a două ţigănci de origine română şi pasivitatea salvamarilor zguduie Italia", titrează cotidianul naţional "ABC". Violeta, în vârstă de 12 ani şi Cristina, de

"Moartea prin înec a două ţigănci de origine română şi pasivitatea salvamarilor zguduie Italia", titrează cotidianul naţional "ABC". Violeta, în vârstă de 12 ani şi Cristina, de numai 11 ani, vindeau mici obiecte turiştilor de pe plaja din apropierea oraşului Napoles. Căldura puternică şi valurile îmbietoare ale mării le-au determinat pe cele două fetiţe să intre în apă, în ciuda faptului că nu ştiau să înoate. Sub ochii italienilor, care au preferat să filmeze scena cu telefoanele mobile decât să încerce să le salveze, cele două copile s-au înecat.

"Cade comandoul Vizcaya al grupării teroriste ETA", anunţă ziarul "El Pais", pe prima sa pagină. În cadrul acestei operaţiuni, care s-a desfăşurat în oraşele Getxo şi Ellorio, din Ţara Bascilor, au fost arestate opt persoane care aparţineau bandei teroriste, printre care şi unul dintre şefii acesteia. Acest grup este considerat, de către autorităţile spaniole, a fi cel mai periculos şi cel mai activ din ultimul an, bărbaţii fiind găsiţi vinovaţi de majoritatea atentatelor produse în ultimele 10 luni, în Spania.

"Fără bani pentru universitate", informează ziarul digital "La Voz de Cadiz". Doi români din localitatea Cadiz, care lucrează de câţiva ani în sectorul construcţiilor pentru acelaşi patron, nu au mai primit salariul stipulat în contracte de mai bine de şase luni, fiind nevoiţi să doarmă în imobilul la care lucrează. Unul dintre ei a declarat ziariştilor spanioli că fata sa va fi exmatriculată din facultate, deoarece nu şi-a plătit taxele pentru anul acesta. Celălalt a afirmat că soţia sa l-a ameninţat cu intentarea divorţului. Cei doi bărbaţi nu cer altceva decât să li se plătească banii cuveniţi.

"Imigrantele cu diplomă sunt cele care au locuri de muncă precare" publică ziarul "20 minutos". Astfel, dintr-un studiu despre situaţia imigrantelor care locuiesc în provincia Granada, realizat de Institutul de Formare, reiese că femeile cu studii superioare sunt cele care au locuri de muncă prost plătite şi cu un orar foarte prelungit. Româncele aflate în această situaţie sunt cele mai numeroase din provincia - 6.789 de persoane.

"Condamnat pentru că s-a apropiat de femeia pe care o hărţuia", comunică ziarul valencian "La Verdad". Gheorghe F., 37 de ani, a fost condamnat ieri, la şase luni de închisoare, pentru că a încălcat ordinul de îndepărtare eliberat de judecătoria din oraşul Alcoi, Valencia. De asemenea, când va ieşi din puşcărie, bărbatul va fi acuzat, deoarece a şi ameninţat-o cu moartea pe femeie. Victima va primi de la agresorul său suma de 1.080 de euro.

"Se înmulţesc cazurile de malarie şi tuberculoză în rândul imigranţilor", titrează "El Periodico de Aragon". Din cauza creşterii numărului de cazuri ale acestor boli, medicii de familie amintesc imigranţilor importanţa vaccinării, înainte de a călători în ţările de origine. Societatea Ştiinţifică a Medicilor de Familie a cerut tuturor centrelor sanitare să insiste în organizarea unui protocol de vaccinare în rândul străinilor din provincie şi, ulterior, pe întreg teritoriul spaniol.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite