Revista presei spaniole

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Bărbatul însărcinat îşi prezintă copilul societăţii", titrează cotidianul naţional "ABC" pe prima pagină. Primul "bărbat înşărcinat" de pe planetă, Thomas Beatie,

"Bărbatul însărcinat îşi prezintă copilul societăţii", titrează cotidianul naţional "ABC" pe prima pagină. Primul "bărbat înşărcinat" de pe planetă, Thomas Beatie, care locuieşte în SUA, a prezentat-o ieri, prin intermediul revistei "People", pe fetiţa sa. Aceasta s-a născut acum trei săptămâni, după aproximativ patru ore de travaliu. Beatie (34 de ani) este primul transexual masculin care a născut - o fetiţă pe nume Susane Juliette, în 28 iunie. Copilul a fost conceput prin însămânţare artificială la spitalul Bend, din Oregon.

"Zapatero şi Rajoy se unesc împotriva ETA", anunţă ziarul "El Pais". Partidul Socialist şi Partidul Popular, reprezentate de Zapatero, respective de Rajoy, au trasat o nouă linie politică în Spania după întâlnirea de la Palatul Moncloa, unde au încercat să lucreze împreună, pentru binele întregii ţări. Cei doi au lăsat deoparte problemele persistente, cum ar fi criza economică şi au pus accent pe politica antiteroristă.

"Primul medicament al unei noi familii de anti-retrovirale va apărea pe piaţă până în 2020", comunică ziarul "El Mundo". O echipă de cercetători, condusă de oameni de ştiinţă spanioli, a prezentat, întregii lumi, un nou medicament contra SIDA. Experimentele s-au realizat într-o clinică particulară din Barcelona, pe 699 de persoane infectate cu HIV. Dintre bolnavi, 462 au primit medicamentul numit Raltegravir (cunoscut şi ca MK-0518), iar restul de 237 au fost trataţi cu un tratament alternativ. Medicii au analizat efectul noului medicament singur şi în combinaţie cu alte retrovirale care deja existau pe piaţă. După 48 de săptămâni, pacienţii trataţi doar cu noul medicament au prezentat o însănătoşire de 51%, iar cei care au luat Raltegravir în combinaţie cu alte anti-retrovirale s-au bucurat de o însănătoşire de aproximativ 70%.

"Unul din cinci imigranţi care locuiesc în Comunitate vrea să-şi aducă familia", titrează cotidianul valencian "Las Provincias". Conform datelor prezentate de Institutul naţional de Statistică din Spania, în Comunitatea Valenciană locuiesc 691.332 de imigranţi luaţi în evidenţă de primării. Dintre aceştia, 155.604 au declarat că vor să-şi aducă şI familiile, ca să locuiască împreună în Spania. Numărul strănilor care trăiesc în Comunitate nu include minorii de 15 ani şi persoanele care au sosit în ultimele luni. Astfel, Consiliul de Imigrare informează că la începutul anului 2008, în provinciile Valencia, Castellon şi Alicante locuiau 838.224 de imigranţi, dintre care aproximativ 110.000 români.

"Guvernul Local prezintă o hartă virtuală pentru victimele maltratate", titrează ziarul "ABC Toledo". Purtătorul de cuvânt al Guvernului Local, Fernando Mora, a spus: "Programul Navegad@r este destinat persoanelor care suferă de abuzuri fizice şi psihice, dar şi pentru cei care luptă împotriva violenţei In familie". Pagina web unde se pot pune diferite întrebări şi unde se găsesc răspunsuri la toate problemele unei victime a abuzurilor este: noestassola@navegador.es.

"30 % din noii medici din Castellon sunt străini" publică ziarul local "El Periodico Mediterraneo". Creşterea impresionantă a numărului de doctori străini, care lucrează în provincie, a început să acopere lipsa medicilor autohtoni. De la începutul anului 2008 au început să practice medicina, în spitalele şi centrele ale provinciei, 22 de doctori străini, dintre care 18 români. Anul trecut, 18 medici străini s-au angajat în Castellon.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite