Revista presei spaniole

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"80% din femeile care suferă de cancer la sân se vindecă", anunţă ziarul valencian "Las Provincias". Universitatea Jaime I din Castellon împreună cu Spitalul Provincial din aceeaşi

"80% din femeile care suferă de cancer la sân se vindecă", anunţă ziarul valencian "Las Provincias". Universitatea Jaime I din Castellon împreună cu Spitalul Provincial din aceeaşi localitate au organizat un curs numit "Descoperiri în Onconlogie şi Chirurgie", timp de trei zile. Doctoriţa Ana Luch, şefa Spitalului Clinic din Valencia a făcut o prezentare a evoluţiei tratamentelor pentru cancer de sân şi a asigurat că, din anii 1990, s-a înregistrat o scădere a numărului de decese în rândul femeilor afectate de această boală.

"Preţurile produselor agricole cresc cu 1.000% după ce pleacă de la agricultor şi până ajung pe piaţă", anunţă cotidianul naţional "El Pais". Paradoxal, preţul alimentelor nu şi-a încetat creşterea în ultimii ani, însă, agricultorii primesc aceiaşi bani ca acum câţiva ani. Uniunea Micilor Agricultori cere Guvernului spaniol o lege care să frâneze situaţia prin care trec zi de zi.

"Doar 59% din cei născuţi în provincie sunt de ", anunţă ziarul local din Castellon, "El Periodico Mediterraneo". Datele culese până la 1 ianuarie 2008 de către Institutul Naţional de Statistică din Spania arată că, din totalul de 594.433 de locuitori ai provinciei, doar 350.992 sunt spanioli. Restul de 40% se distribuie între imigranţi. Colectivul de români este cel mai numeros, cu aproximativ 52.000 de persoane luate în evidenţă la primării, ceea ce presupune că la fiecare şapte spanioli există, în provincie, un român.

"; preşedintele sârb primeşte ameninţări", relatează jurnalul "El Mundo". Preşedintele proeuropean, Boris Tadic, a primit ameninţări de moarte prin e-mail, după ce a fost arestat fostul lider al sârbilor bosniaci, Radovan Karotzic. Unul dintre mesajele primite de Tadic este semnat de un anume Beatovic Nebaja, din localitatea Banja Luka, Republica Srpska, Bosnia.

"In Castellon s-a dublat interesul patronilor pentru a investi în România şi Bulgaria, în ultimul an", titrează ziarul Comunităţii Valenciene "Las Provincias". Recenta integrare a celor două ţări în Uniunea Europeană este unul dintre motivele interesului manifestat de către patroni, informează Camera de Comerţ din localitate.

"6% din populaţia feminină suferă de abuzuri din partea partenerilor de viaţa", publică ziarul naţional "ABC". După trei ani în care legea împotriva violenţei domestice a fost pusă în vigoare, s-a confirmat existenţa acestei lumi violente şi foarte bine ascunsă. Astfel, 1.200.000 de femei au declarat că au suferit abuzuri din partea soţului, logodnicului sau prietenului, cel puţin odată în viaţă. Specialiştii considră această cifră (6%) foarte alarmantă, deoarece înseamnă 6,3% din populaţia femeilor spaniole cu vârsta peste 18 ani.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite