Revista presei spaniole

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Mai mult de 6.000 de străini sosiţi în Castellon au emigrat din alte provincii spaniole", scrie ziarul "Las Provincias". 46% dintre aceştia au venit din Valencia, Madrid, Barcelona şi

"Mai mult de 6.000 de străini sosiţi în Castellon au emigrat din alte provincii spaniole", scrie ziarul "Las Provincias". 46% dintre aceştia au venit din Valencia, Madrid, Barcelona şi Tarragona. În anul 2007, din Castellon, s-au întors în România aproximativ 1.770 de români.

"Sinuciderea a fost o crimă", titrează cotidianul "El Pais". Marcos Garcia Cardenas, un cubanez rezident în San Blas (Madrid), a chemat poliţia pentru că românul care îi era coleg de apartament s-a sinucis. Însă realitatea era complet diferită. După câteva ore, cubanezul a fost arestat şi acuzat de asasinat. Lorenzo, un român de aproximativ 40 de ani, care trăia din vânzarea de fier vechi, a fost omorât de colegul său de apartament, după o ceartă.

"Fiicele femeii asasinate de fostul soţ strâng bani de la vecinii satului pentru înmormântarea părinţilor", titrează "La Rioja". Cele două fete, în vârstă de 23 şi 21 de ani, lucrau împreună cu mama lor în barul pe care aceasta îl administra.

"140.000 de euro pentru integrarea imigranţilor din San Sebastian de los Reyes", informează ziarul on-line "El Diario de Alcala". Banii sunt destinaţi proiectelor care au ca obiectiv facilitarea obţinerii locurilor de muncă pentru imigranţii şomeri. De asemenea, o parte din fonduri va finanţa activităţile culturale pentru promovarea culturii imigranţilor din localitate. 13,2% dintre aceştia sunt columbieni, 12,8% sunt ecuadorieni, iar 8,6% sunt români.

"Guvernul catalan va finanţa cu 900.000 de euro cursurile de catalană pentru imigranţi", titrează "El Mundo". La cursuri vor asista mai mult de 7.000 de străini. Profitând de ocazie, consilierul catalan pentru educaţie, Ernest Maragall, a reamintit că în luna septembrie se vor deschide centrele şcolare destinate elevilor imigranţi, un proiect -pilot pentru promovarea limbii catalane.

"Italia scoate în stradă 3.000 de soldati pentru a preveni imigraţia ilegală", titrează "El Pais". O treieme dintre aceştia vor păzi sediile ambasadelor, consulatelor, instituţiilor, monumentele şi gările din oraşele Roma, Milano, Napoli şi Padua. Restul vor supraveghea centrele de imigranţi.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite