Revista presei spaniole

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Asociaţia Românilor din Logronyo speră ca femeia de origine română care a murit vineri să fie ultima victimă a violenţei în familie", informează "Europa Press", în ediţia

"Asociaţia Românilor din Logronyo speră ca femeia de origine română care a murit vineri să fie ultima victimă a violenţei în familie", informează "Europa Press", în ediţia electronică. De asemenea, reprezentanţii asociaţiei solicită în paginile ziarelor din provincia La Rioja mai mulţi agenţi de poliţie care să se ocupe de astfel de cazuri şi, în special, de prevenirea lor.

"Numărul muncitorilor pe cont propriu din Castilla la Mancha, a crescut cu 20,7% în primul trimestru al anului în curs", titrează în pagina de economie ziarul "Diario de Castilla la Mancha". 10% dintre muncitorii pe cont propriu provin din alte ţări decât Spania, în luna iunie, a anului în curs, numărând 8.082 de persoane. Dintre aceştia, 56,4% provin din România.

"193.294 de euro pentru programe de integrare a străinilor din Arganda", titrează pe pagina de actualitate locală ziarul "Madridiario". Astfel, conform datelor oferite de această publicaţie, guvernul local din comunitatea Madrid a alocat suma de 193.294 de euro pentru organizarea de programe de integrare petru cei aproximativ 14.000 de străini care locuiesc în municipiul Arganda del Rey, din Madrid. În acest scop s-a semnat ieri un acord între consilierul pentru imigraţie Javier Fernandez şi primarul municipiului Arganda, Ginez Lopez Rodriguez. În Arganda locuiesc aproximativ 50.000 de persoane, dintre care 27% sunt străini; dintre aceştia, 77% sunt de naţionalitate română.

"Guvernul Spaniol este dispus să dea drept de vot străinilor în alegerile municipale", relevă în pagina de actualitate cotidianul "Abc", ediţia de Madrid. Vicepreşedinta de guvern, Maria Teresa Fernandez de la Vega, a anunţat ieri, într-o întrevedere cu reprezentanţI ai presei locale, că guvernul îşi propune acordarea dreptului de vot în alegerile municpale la tot mai mulţi străini. Aceasta hotărâre, dacă va fi votată şi acceptată de guvern, va fi aplicată cu condiţia ca şi spaniolii care locuiesc în alte ţări să aibă aceleaşi drepturi, guvernul spaniol cerând reciprocitate. La ora actuală, informează aceeaşi publicaţie, străinii cei mai numeroşi cu drept de vot din Spania sunt românii, în număr de 728.967 de persoane.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite