Revista presei spaniole

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Ministerul Muncii anunţă schimbări în ceea ce priveşte angajarea imigranţilor, cu scopul de a putea înfrunta criza economică" publică în pagina de economie ziarul "el Pais". Ministerul

"Ministerul Muncii anunţă schimbări în ceea ce priveşte angajarea imigranţilor, cu scopul de a putea înfrunta criza economică" publică în pagina de economie ziarul "el Pais". Ministerul îşi propune să ia masuri în acest sens începând din luna septembrie, după cum a declarat pentru presa spaniolă secretara de stat în probleme de muncă şi imigrare, Consuelo Rumi. Unul dintre principalele puncte pe odinea de zi va fi stoparea şomajului în rândul străinilor de naţioalitate română şi marocană.

"Femeile imigrante îşi vor cunoaşte drepturile pentru a nu se mai teme să denunţe violenţa în familie" scrie în pagina de societate ziarul "El Mundo", ediţia de Castilla la Mancha. Este vorba despre o campanie care se va desfăşura în comunitata Castilla la Mancha şi care constă în răspândirea de pliante informative. Acestea vor conţine sfaturi pentru femeile maltratate şi numere de telefon unde acestea pot suna în cazul în care sunt victime ale violenţei în familie.

"Un total de 140 de firme solicită 2.000 de permise de muncă pentru români şi bulgari pentru a lucra în campania agricolă de culegere a strugurilor din Valladolid", titrează "Europa Press". În acest fel, subdelegatul guvernului din Valladolid, Cecilio Vadillo, a informat că întreprinzătorilor li s-a acordat un termen de câteva luni în care pot solicita mână de lucru ce provine din stăinătate şi care este necesară pentru culesul strugurilor în toamna acestui an. În acest fel, se va încerca să se evite incidentele din alţi ani când firmele spaniole au fost sancţionate pentru că au angajat muncitori la negru în campaniile agricole.

"Bătută de peşte", intitulează "Diario de Alcala" reportajul din pagina de evenimente în care o româncă mărturiseşte reporterilor felul în care proxenetul a bătut-o pentru că nu a mai vrut să fie amanta sa.

"Comitetul Olimpic Român a suspendat două atlete pentru dopaj", informează în pagina de sport ziarul "El Mundo". Cotidianul spaniol subliniază că cele două românce care trebuiau să participe la proba de 1.500 de metri vor fi eliminate din competiţie deoarece sunt suspecte de dopaj. Informaţia a fost primită de la purtătorul de cuvânt al comitetului, Octavian Morariu.

"Românca asasinată de soţul său a fost îngropată în acelaşi mormânt cu acesta", titrează cu indignare ziarul "20 minutos" în pagina de evenimente. Conform datelor oferite de această publicaţie, femeia a fost înjunghiată de soţul său, care apoi s-a sinucis. Din lipsă de fonduri, fiicele celor doi români au fost nevoite să-şi îngroape părinţii în celaşi mormânt.

"România respinge propunerile italiene împotriva ţiganilor", publică revista "LA gazeta dde los negocios". Urmărită pas cu pas, vizita preşedintelui Traian Băsescu la Roma este expusă în paginile publicaţiei. De asemenea, este redactat dialogul pe care acesta l-a avut cu Silvio Berlusconi, prin care Traian Băsescu respinge propunerile italiene împotriva ţiganilor de naţionalitate rromă care locuiesc pe teritoriul italian.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite