Revista presei spaniole

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Locuitorii din cartierul Juan XXII vor patrula în această noapte pe stradă", informează ziarul "Las Provincias". Deoarece nu mai suportă zecile de ţigani de naţionalitate română care ies

"Locuitorii din cartierul Juan XXII vor patrula în această noapte pe stradă", informează ziarul "Las Provincias". Deoarece nu mai suportă zecile de ţigani de naţionalitate română care ies în fiecare noapte pe străzile din zonă, locatarii din Juan XXII, un cartier din Alicante, au hotărât să iasă pe stradă şi să le interzică acestor persoane să mai doarmă printre blocuri.

"Li se trage din salariu 300 de euro pentru chirie", scrie ziarul "Abc", ediţia de Castilla la Mancha. Sindicatul muncitorilor denunţă numeroşi întreprinzători agricoli care plătesc doar 20 de euro pe o zi imigranţii contractaţi în campania agricola din acest an. De asemenea, s-a descoperit că aceştia cazează muncitorii în hale părăsite, în condiţii subumane, pentru care cer o chirie de 300 de euro.

"Probleme pentru statuile umane", intitulează ziarul "ABC", ediţia de Barcelona, un articol în care spaniolii care îşi câştigă pâinea practicând mima pe stradă ( aşa numiţii "statui umane"), denunţă grupurile de români care nu-i lasă să-şi practice meserie. După cum informează ziarul spaniol, grupuri de români ameninţă, insultă şi chiar bat persoanele care practică mima pe străzile din centrul oraşului Barcelona. Este vorba despre ţigani de naţionalitate română care cerşesc îin zonă şi încearcă, pe aceată cale, să elimine orice concurenţă.

"Imigranţii care vor să se întoarcă în ţara de origine, de două mai mulţi decât anul trecut", titrează ziarul "ABC". Articolul dezvăluie cum criza economică prin care trece Spania în acest an determină mulţi străini, rămaşi fără un loc de muncă, să se întoarcă în patria mamă. Dintre aceştia, pe primul loc se află cei din America de Sud, românii fiind interesaţi în mai mică masură să se întoarcă acasă.

"Şapte ani de închisare pentru o bandă care fura din vilele de pe coasta mediterană", informează ziarul "Ideal". Judecătoria din Granada a condamnat ieri la şapte ani de închisoare pe cei patru români acuzaţi de furt în viele din Granada. Actele au fost să vârşite de către români în decursul anului 2006 când au furat în zeci de case din respectiva zonă

"Arestată o bandă de români care se ocupau cu furtul de motorină din camioane", titrează "Europa Press", în pagina de evenimente. Garda Civilă a reţinut, în timpul zilei de ieri, patru români suspecţi de furtul a zeci de llitri de motorină in camioanele care staţionau în Isla Verde, Cadiz, Andalucia.

"Primăria a evacuat 23 de români dintr-o clădire din Valdelacalzada" scrie "Hoy". Deşi vecinii susţin că nu au depus nicio plângere în ceea ce priveşte românii care locuiau într-un bloc de pe strada Agua, din localitatea Vadelacalzada, provincia Badajoz, primăria a eliberat ieri un ordin de evacuare pentru toţi locatarii din respectiva cladire. Cei 23 de locatari evacuaţi, toţi de naţionalitate română, susţin că plăteau chirie 250 de euro pe lună şi nu înţeleg de ce au fot daţi afară. Oamenii munceau în campania agricolă din zonă, la cules de fructe şi legume.

"Se înregistrează mai mult de 2.200 de cereri pentru încheierea de contracte la muncitori din România şi Bulgaria, pentru culesul strugurilor", informează "Tribuna de Ciudad Real". Dacă în Casstilla y Leon agricultorii spanioli au solicitat aproximativ 2.000 de muncitori români sau bulgari, în Castilla la Mancha, întreprinzătorii agricoli spanioli au depăşit 2.200 de cereri pentru campania agricolă din acest an.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite