Revista presei spaniole

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Câteva familii de români ocupă o veche fabrică din Font En Corts", comunitatea Valenciană, titrează ziarul "Las Provincias". Acestea trăiesc în condiţii inumane, fără lumină, apă

"Câteva familii de români ocupă o veche fabrică din Font En Corts", comunitatea Valenciană, titrează ziarul "Las Provincias". Acestea trăiesc în condiţii inumane, fără lumină, apă şi înconjuraţi de gunoi menajer. Este vorba despre câteva zeci de persoane, după cum informează ziarul spaniol.

"Regruparea familială scade cu 40% în Catalunya", informează "El Periodico". Din ianuarie până în iunie, în Catalunya, au fost aprobate doar 16.400 de cereri de reîntregiri de familii depuse de imigranţi, cu 10.000 mai puţine ca acum un an.

"Arestat pentru că a furat de la colegii de apartament", scrie "Diario de Alcala". Un spaniol fura cardurile de credit ale colegilor de apartament români, iar alţi doi cetăţeni de naţionalitate română sustrăgea bani de pe acestea. Apoi, spaniolul le punea la loc de unde le-a luat. Hoţul a fost arestat, el a reuşit în total să scoată aproximativ 1.000 de euro de pe cardurile celor doi români.

"Un expert în programe de integrare pentru imigranţi subliniază necesitatea ca imigranţii să se implice pentru ca aceste programe să aibă efect", informează "Europa Press" în pagina de Valencia. Articolul încearcă să ofere o soluţie pentru problemele apărute între locatarii din cartierul Juan XXII şi ţiganii de naţionalitate română care s-au instalat în zonă. Acesta susţine că doar prin bunăvoinţa imigranţilor se pot soluţiona problemele dintre spanioli şi români.

"Maşinile automate de mâncare şi băutură, preferatele hoţilor", titrează în pagina de evenimente "Diario de Alcala". În ultimele cinci zile au fost aresate şapte persoane, acuzate de vandalizarea şi furtul de mâncare din maşinile automate din Alcala, localitate din Comunitatea Valenciană. Dintre aceştia, doi sunt români şi au fost arestaţi duminică noaptea, în timp ce mâncau un sandviş pe care îl scoseseră, cu ajutorul unor bare de fier, din automatul de mâncare.

"Bandă de hoţi care fura scule de pescuit din Punta Umbria", scrie "Europa Press" în pagina dedicată Comunităţii Andaluzia. Patru persoane de naţionalitate română au fost arestate în decursul zilei de ieri în localitatea Punta Umbria, în apropiere de Huelva, comunitatea Andaluzia. Hoţii sunt acuzaţi de furtul de accesorii şi materiale de pescuit în valoare de aproximativ 3.000 de euro.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite