Revista presei spaniole

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Patru români au sechestrat şi batut un taximetrist pe parcursul a mai mulţi kilomeri", anunţă programul de televiziune spaniol "Antena 3". Trei bărbaţi şi o femeie, toţi de naţionalitate

"Patru români au sechestrat şi batut un taximetrist pe parcursul a mai mulţi kilomeri", anunţă programul de televiziune spaniol "Antena 3". Trei bărbaţi şi o femeie, toţi de naţionalitate română, au înjunghiat şi bătut un taximetrist pe care îl opriseră în Jaen, Castilla la Mancha, cu scopul de a-i duce până în Madrid. Agresorii au fost opriţI în Ciudad Real, la un control de rutină al Garzii Civile, trei dintre ei fiind arestaţi, a patra persoană reuşind să fugă.

"Mai multe familii se asociază pentru a putea plăti ipoteca", scrie ziarul "La Cronica". Este vorba despre o nouă modalitate prin care numeroase familii, printre care şi de români, şi-au unit forţele pentru a putea face plăţii unei ipoteci, suma fiind împărţită între numeroşii proprietari.

"Comunitatea Valenciană depăseşte Madridul şi Catalunya prin numărul de persoane care lucrează ca muncitori independenţi", titrează ziarul "El Mundo". Conform informaţiilor oferite de către Institutul de Statistică din Sania, în comunitatea Valenciană, numărul persoanelor care muncesc pe cont propriu este de 14% din cei care lucrează, în timp ce în Madrid, numărul acestora este de 8,5%, iar în Catalunya - de 9,5% din totalul persoanelor care lucrează. Această creştere se datorează numărului mare de muncitori independenţi români.

"Se caută bucătar care să ştie să vorbeacă mai multe limbi şi să fie specializat în bucătăria asiatică", anunţă ziarul "ABC", ediţia de Sevilla. Astfel, în Sevilla , una dintre meseriile pentru care se găsesc foarte greu candidaţi şi pentru care angajatorii pot solicita încheierea de contracte cu cei fără drept de muncă în Spania este cea de bucătar specializat în bucatăria asiatică. De asemenea, posturile care necesită cunoaşterea unei limbi din Europa de Est, sunt foarte greu de ocupat cu persoane de naţionalitate spaniolă.

"Au fost arestaţi doi români acuzaţi că a fi comis trei furturi în Villablino, informează "Diario de Leon". Valoarea bunurilor sustrase de români din magazinele centrelor comerciale se ridică la aproximativ 2.000 de euro.

"Oricine poate ajunge să trăiască pe stradă", se intitulează reportajul publicat în pagina de societate a ziarului "Hoy". În Badajoz, centrele de primire pentru persoanele nevoiaşe, în special cele finanţate de fundaţia Caritas, sunt asaltate de tot mai mulţi imigranţi şi străini, cei mai mulţi proveniţi din România.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite