Revista presei spaniole

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Jaun XXII îşi răgăseşte liniştea, însă vecinii din cartier nu cred că s-au terminat problemele", titrează "Las Provincias". Astfel, în utimele zile, ţiganii de naţionalitate română

"Jaun XXII îşi răgăseşte liniştea, însă vecinii din cartier nu cred că s-au terminat problemele", titrează "Las Provincias". Astfel, în utimele zile, ţiganii de naţionalitate română care tulburau, pe timp de noapte, linştea publică din cartierul Juan XXII din Alicante nu au mai ieşit pe stradă. Cu toate acestea, locuitorii din zonă nu cred că problemele s-au terminat aici şi intenţionează să protesteze, o dată pe săptămănă, împotriva acestor colocatari.

"Doi români, arestaţi din cauză că obligau doi conaţionali să fure din centrele comerciale din Mallorca", scrie "Libertad Balear". Promiţându-li-se un loc de muncă în construcţii, cei doi tineri au fost aduşi din România însă, odată ajunşi în Mallorca, li s-au confiscat actele şi au fost obligaţi să fure pentru ei din centrele comerciale din zonă.

"Jaen: Se negociază angajarea de personal din România pentru culesul măslinelor", informează "Europa Press". Anul trecut, aproximativ 30 de români au fost aduşi în Jaen pentru campania agricolă, la cules de măsline. În acest an, angajatorii mizează tot pe forţa de muncă din România.

"A fost aprobată construcţia parcării subterane din Malaga", scrie "El Diario Montanes". Este vorba despre clădirea din care, cu puţin timp în urmă, au fost evacuaţi un grup de români. Primăria prevede terminarea construcţei la sfărşitul anului 2009.

"Mai bine de 400 de străini au reuşit să-şi aducă familia în Spania prin programul de regrupare familială", titrează în pagina de actualitate locală ziarul "La Actualidad de Zamora". Astfel, doar în provincia Zamora, comunitatea Castilla y Leon, în primele şase luni ale anului, 411 persoane au venit din ţara de origine prin intermediul programului de regrupare familială. Acest program se adresează doar cetăţenilor extracomunitari, românii pierzând acest drept, începând cu anul 2007. Conform programului, orice persoană care locuieşte în Spania de mai bine de un an şi a reuşit să-şi reînnoiască rezidenţa, poate să solicite regruparea familială cu soţia sau rudele de primul grad, pe care, pe această cale, îi poate aduce în Spania.

"Heroina loveşte din nou pe stradă", scrie ziarul "El Pais". Un reportaj în care redactorul articolului urmăreşte ruta heroinei din Istambul şi care pătrunde în Spania prin "cărăuşi" de naţionalitate română sau bulgară.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite