Revista presei spaniole

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Salvamarii din Port cer ca zonele pericoaloase pentru scăldat să fie mai bine semnalizate", titrează "Las Provincias". Ultimul incident cu care aceştia s-au confruntat a fost cazul a mai mulţi

"Salvamarii din Port cer ca zonele pericoaloase pentru scăldat să fie mai bine semnalizate", titrează "Las Provincias". Ultimul incident cu care aceştia s-au confruntat a fost cazul a mai mulţi copii de naţionalitate română care faceau baie într-o zonă periculoasă a plajei. Problema salvamarilor consta în faptul că minorii români nu le ascutau sfaturile şi continuau să sară de pe pietre în apă, iar în final au trebuit să fie salvaţI, deoarece curentul îi atrăgea în larg. Evenimentul s-a petrecut în localitatea Molvedre, comunitatea Valenciană.

"Arestaţi pentru că au furat poduse dintr-un magazin de sport", informează "Diario de Navarra". Trei români au fost arestaţi în cursul zilei de ieri în localitatea Berriozar, de lângă Pamplona. Aceştia sunt acuzaţi de furtul a numeroase articole sportive din magazinul Decatlon din zonă. Poliţia a găsit în portbagajul autoturismului în care călătoreau românii mai mulţi saci cu produse din Decatlon, pe care cei trei nu le-au putut justifica.

"Faptul că un vecin a sunat la poliţie a salvat femeia de pumnii bărbatului", scrie "El Almeria". Un român de 34 de ani a fost surprins de către poliţia locală pe stradă în timp ce îşi bătea soţia. Denunţul a fost realizat prin telefon de către un vecin al celor doi români. Faptele au avut loc în cursul zilei de ieri, în localitatea Almeria, Andaluzia. Victima a fost inernată în spital prezentănd contuzii grave pe tot corpul.

"Românii şi marocanii, cei mai numeroşi în La Mancha", infomează "Radio Azul". Conform datelor oferite de către Institutul Naţional de Statistică din Spania, colectivul de străini cel mai numeros din Castilla la Mancha este cel al românilor. După cum relatează reporterii, aceşti românii sunt într-o permanantă "concurenţă" cu marocanii în ceea ce priveşte numărul de persoane care locuiesc pe teritoriul spaniol.

"Opt indivizi care simulau că sunt poliţişti pentru a fura trecătorii în Barcelona au fost arestaţi" titrează ziarul "La Vanguardia" în pagina de evenimente. Conform datelor oferite de către poliţia locală din Barcelona, cei opt sunt de naţionalitate română. Aceştia se dădeau drept poliţişti şi făceau percheziţii false la comercianţii de pe stradă, cerând bani de la patroni şi confiscând marfă. Nici turiştii nu scăpau de percheziţiile românilor, acestora infractorii le cereau actele la control şi le furau portmoneele.

"Continuă să funcţioneze serviciul de informare pentru imigranţi", scrie "El coreo de Andaluzia". Astfel, în localitatea Ecija, comunitatea Andaluzia, primăria a hotărât că, datorită succesului pe care l-a avut biroul de informaţii adresat imigranţilor şi care a fost deschis în colaborare cu ONG-ul Asociaţia Comisiilor Catolice Spaniole de Imigrare, acesta să contiue să funcţioneze şi în anul următor. Cei mai mulţi străini care au apelat la serviciile respectivului birou au fost români şi bulgari, adică aproximativ 1.400 de persoane.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite