Revista presei spaniole

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"O bandă de români acuzată de furtul din numeroase localuri din Malaga a fost arestată", informează ziarul "SUR". Se pare că aceştia acţionau în mai multe localităţi din sudul Spaniei,

"O bandă de români acuzată de furtul din numeroase localuri din Malaga a fost arestată", informează ziarul "SUR". Se pare că aceştia acţionau în mai multe localităţi din sudul Spaniei, majoritatea furturilor comiţându-le însă în Malaga, Andaluzia. Hoţii intrau în restaurante şi baruri şi furau banii din casă şi luau tot ce găseau de valoare în interiorul localului.

"Madrid: mai mult de 113.000 de persoane au apelat la serviciile centrului pentru imigranţi în primele şase luni ale acestui an", scrie "La Vanguardia". Dintre acestea, 70% au fost imigranţi, restul fiind autohtoni. Centrul organizează activităţi culturale, academice şi sportive, iar în decursul anului 2007 a fost vizitat de 180.000 de persoane.

"Lasquetty consideră un mare eşec moratoriul impusă cetăţenilor români şi bulgari", titrează "Europa Press". Consilierul pentru imigraţie, Javier Fernández-Lasquetty, a calificat în cursul zilei de ieri în cadrul unei conferinte de presă drept un eşec moratoriul impus românilor şi bulgarilor în ceea ce priveşte dreptul de muncă în Spania. Acesta susţine că "dacă Zapatero a crezut că impunănd un moratoriu de doi ani românilor şi bulgarilor cu scopul ca aceştia să nu invadeze Spania, rezultă că, până în prezent, au venit, nici mai mult nici mai puţin, de un milion de cetăţeni din aceste două ţări", ceea ce, din punctul de vedere al consilierului reprezintă un eşec.

"Cinci persoane surprinse în timp ce încercau să fure din magazine făcand găuri în tavan sau forţănd uşile au fost arestate", informează "Europa Press". Evenimentele s-au petrecut în Huelva, Andaluzia, unde cinci români au fost surprinşi în flagrant în timp ce încercau să pătrundă în incinta unui magazin făcănd o gură în tavan.

"Arestat pentru trafic de droguri în aeroportul Barajas din Madrid", scrie ziarul "Diario de Valdemoro", în pagina de evenimente. Infractorul, cetăţean român, ascunsese drogurile într-o pereche de pantaloni cu căptuşeală dublă. Conform datelor oferite de către poliţia din Madrid, acesta încerca să introducă în Spania cantitatea de şase kilograme de cocaină, în valoare de 400.000 de euro.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite