Revista presei spaniole

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Ministerul Apărării spaniol angajează fără contract imigranţi pentru bazele militare afgane", descopră ziarul "El Mundo" într-o anchetă publicată în pagina de actualitate

"Ministerul Apărării spaniol angajează fără contract imigranţi pentru bazele militare afgane", descopră ziarul "El Mundo" într-o anchetă publicată în pagina de actualitate naţională. Este vorba despre români şi alte naţionalităţi care, pentru aproximativ 500 de euro pe lună şi fără contract, sunt angajaţi în posturi de bucătari sau ospătari pentru forţele armate spaniole.

"Nouă arestări într-o singură noapte pentru furt şi trafic de droguri" informează ziarul "Sur". În aceste zile de sărbătoare, străzile din Malaga sunt locul ideal pentru hoţi. Ieri, agenţi ai Gărzii Civile din regiune au arestat nouă români, unii dintre ei având încă asupra lor "rezultatul unei zile fructuoase la furat".

"Numărul înmatriculărilor din şcoli scade cu 30%", scrie ziarul "La Rioja". Astfel, tot o consecinţă a crizei economice prin care trece Spania este şi numărul scăzut de imigranţi care s-au înscris în acest an în şcolile din comunitatea La Rioja: Centrele educative vor avea cu 30% mai puţini elevi decât anul trecut.

"Agricultorii cer mână liberă în angajarea de muncitori din străinătate", titrează ziarul "El Pais". Reportajul transmite dorinţa angajatorilor din agricultură care susţin că nici salariile mari nici contractele de trei luni pe sezon nu sunt destul de atrăgătoare pentru forţa de muncă autohtonă, iar dacă nu primesc mână liberă din partea statului pentru a putea angaja muncitori din Romănia şi Bulgaria, recolta din acest an s-ar putea să fie compromisă.

"Arestate 12 persoane pentru furtul a 12 kilometri de cablu de cupru", scrie în pagina de evenimente ziarul "La informacion de Jaen". Arestările s-au făcut în cursul zilei de ieri, acuzaţii fiind cetăţeni de naţinalitate română. Conform datelor oferite de către poliţia din Granada, aceştia erau bine organizaţi într-o bandă care acţiona pe raza mai multor localităţi din provincie.

"Accesul la o casă în România este aproape imposibilă pentru 92% din populaţia ţării" titrează în pagina de economie ziarul "El Mundo". Reportajul face parte dintr-o serie de articole care apar sub titlul "locuinţa în 30 de ţări" şi informează despre imposibilitatea, din punctul de vedere al analiştilor economici spanioli, de cumpărare a unei locuinţe de către români în propria lor ţară.

"Arestate opt persoane acuzate de furt, neascultare şi atentat împotriva forţelor de ordine publică", informează agenţia de ştiri "EFE". Faptele s-au petrecut într-o localitate din apropiere de Zamora, Benavente, unde Garda Civilă a arestat opt români acuzaţi de furtul de bijuterii şi sfidare, în numeroase rânduri, a agenţilor de poliţie.

"Festivalul din Merida a făcut o invitaţie tuturor academiilor de teatru pentru a organiza alături de acestea cea de-a 55-cea ediţie", scrie "Europa Press" în ediţia de Extremadura. Astfel, festivalul din Merida aşteaptă, până la data de 15 octombrie, proiectele academiilor de teatru care doresc să participe la cea de-a 55-cea ediţie a festivalului. În cadrul ediţiei trecute, a participat şi un grup românesc, "Electra", acompaniaţi de o chitară, o viară şi un flaut.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite