Revista presei spaniole

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Se cere socteală ministrului apărarii pentru imigranţii contractaţi la negru în Afganistan", titrează ziarul "Espana liberal". Articolul apărut acum două zile în ziarul "El Mundo" şi prin

"Se cere socteală ministrului apărarii pentru imigranţii contractaţi la negru în Afganistan", titrează ziarul "Espana liberal". Articolul apărut acum două zile în ziarul "El Mundo" şi prin care se dezvăluie că ministerul apărării angajează imigranţi fără contract pentru a servi trupele spaniole din Afganistan, a făcut furori. Acum se cere socoteală ministrului de resort pentru aceste contractări.

"Cei 20 de români care ocupau o hală au părăsit-o înainte de a fi evacuaţi", informează "Heraldo". 20 de persoane de naţionalitate română care munceau în campania agricolă din Zaragoza şi care ocupau ilegal o hală au plecat de bună voie, înainte ca forţele de ordine să treacă la evacuarea fortată.

"Construcţiile înregistrează în Spania o scădere de nouă ori mai mare decât în restul ţărilor din comunitate", publică "El Coreo Gallego". Astfel, economiştii spanioli au observat că, în timp ce în Spania construcţiile înregistrează cea mai scăzută perioadă, cu 16% mai puţin decât cu un an în urmă, în România acestea au crescut cu 2,9%.

"Poliţia arestează trei români pentru furtul a 246 de parfumuri", scrie "la Voz de Aviles". Potrivit datelor oferite de poliţişti, faptele s-au petrecut în data de 19 august când, oamenii legii au prins în flagrant pe cei trei români în timp ce furau marfă dintr-un magazin de parfumerie din Oviedo, Galicia.

"Românilor şi bulgarilor le va fi dificil să muncească în campania de culegere a măslinelor", titrează în pagina de actualitate ziarul "ABC", ediţia de Toledo. Astfel, conform informaţiilor publicate, se anticipează că, din decembrie 2009, românii şi bulgarii, prin ridicarea moratoriei, vor fi greu de contractat de către agricultorii spanioli. Conform legii, aceştia nu pot încheia contracte cu muncitori din alte ţări comunitare cu drepturi depline decât cu condiţia ca acestea să fie pe o perioadă de minim un an, în timp ce angajatorii din agricultură erau obişnuiţi cu realizarea de contracte sezoniere cu românii, pe maxim şase luni.

"Condamnat la închisoare şoferul camionului care a accidentat mortal doi români şi a rănit alte cinci persoane", scrie "La voz de Galicia". Accidentul s-a petrecut în apropiere de Toledo, pe o porţiune de şosea unde se realizau lucrări de asfaltare. Şoferul camionului, un german de 42 de ani, a ignorat semnalele de reducere a vitezei şi s-a ciocnit cu autoturismul în care călătoreau cei doi români, o femeie şi un bărbat, ambii în vârstă de 30 de ani. În urma impactului, maşina românilor a luat foc, cele două corpuri fiind carbonizate. În accident au fost implicate şi alte cinci persoane care au fost internate cu leziuni grave.

"Comunitatea Valenciană pe locul trei în Spania pentru numărul chinezilor rezideţi", informază agenţia de ştiri "EFE". Un artiol în care se arată că numărul chinezilor care muncesc pe cont propriu sau autonom, este mai mare decât cel al românilor, într-o provincie în care românii sunt majoritari printre imigranţi. Numărul chinezilor din comunitate este de 11,2%, ceea ce situează Valencia pe locul trei, după Madrid şi Catalunya, ca pondere a rezidenţilor chinezi. În ceea ce priveşte numărul autonomilor din comunitate, chinezii reprezintă 41,2%, în timp ce românii sunt 19,9%

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite