Revista presei spaniole

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Angajatorii vor amenaja o casă pentru muncitorii sezonieri din acest an", titrează ziarul "Hoy". Asociaţiile de agricultori din Andaluzia se pregătesc să-i întâmpine pe cei 1.700 de

"Angajatorii vor amenaja o casă pentru muncitorii sezonieri din acest an", titrează ziarul "Hoy". Asociaţiile de agricultori din Andaluzia se pregătesc să-i întâmpine pe cei 1.700 de munciori sezonieri care vin din România. Astfel, vor construi o casă în care vor putea locui aproximativ 200 de persoane.

"Trei răniţi grav în urma unui accident de masină", informează "Faro de Vigo". Trei români au fost grav răniţi în urma unui accident de maşină. Aceştia călătoreau pe şoseaua dintre localităţile Lalin şi Vila de Cruces, când, din cauza vitezei mari şi neatenţiei, şoferul a intrat cu maşina într-o casă.

"Italia redeschide polemica legată de securitate în urma agresiunilor petrecute recent", scrie ziarul "Publico". Este vorba despre agresiunea petrecută asupra a doi turişti olandezi, făptaşii fiind doi cetăţeni de naţionalitate română care munceau ca ciobani la o stână în apropiere de Roma.

"Cultura şi modernitatea se reunesc în <>, ultima operă din cadrul ediţiei cu numărul 54 a Festivalului din Merida", titrează "EcoDiario". Cea de-a 54-a ediţie a festivalului desfăşurat în Merida, este încheiată de către Teatrul Naţioal Radu Stanca din Sibiu, cu opera Electra. Criticii spanioli spun că spestacolul românesc este o combinaţie între tragedia clasică si muzica tradiţională din Maramureş.

"Pedepsiţi fără plată", intitulează ziarul "EL Mundo" reportajul realizat la cele două biserici din Madrid care oferă, în fiecare sfârşit de săptămână, o sumă de bani persoanelor care trăiesc pe stradă. Astfel, după cum relatează ziarul spaniol, dacă până acum biserica oferea 20 de cenţi de persoană în fiecare zi a săptămânii, şi sâmbăta 40 de cenţi, acum oamenii nevoiaşi trebuie să se mulţumescă doar cu 20 de cenţi pentru tot sfârşitul de săptămână. Surse din cadrul bisericii susţin că numărul mare de imigranţi, printre care şi români, care vin în ultimul timp să ceară această sumă, au redus substanţial bugetul, biserica nemaiputând face faţă solicitărilor, reducând astfel suma.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite