Revista presei spaniole

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"500 dintre cei 2.000 de muncitori sezonieri au fost deja contractaţi în ţările de origine", pubică "El Coreo". După cum informează ziarul spaniol, 60 de români vor călători în

"500 dintre cei 2.000 de muncitori sezonieri au fost deja contractaţi în ţările de origine", pubică "El Coreo". După cum informează ziarul spaniol, 60 de români vor călători în autocar din România către Spania pentru a munci, timp de câteva luni, la culesul strugurior în Alava, Andaluzia.

"Criza determină tot mai mulţi imigranţi să se întoarcă în ţările de baştină", titrează publicaţia "La Rioja". În acest an, au trecut pe la sediul Crucii Roşii din Logrono, La Rioja, aproximativ 400 de imigranţi pentru a se informa despre planul de întoarcere voluntară în ţară de baştină. Cei mai interesaţi au fost străinii care provin din America de Sud. Românii, prin faptul că sunt comunitari, nu mai beneficiază de acest ajutor.

"Un partid din Cehia ajută financiar ţiganii din Italia să plece din această ţără", informează "El Diario Montanes". Partidul National Ceh oferă bani de bilet ţigailor români din Itaia pentru a pleca "unde vor" cu condiţia să revină în patria mamă înainte de 2012.

"23% dintre imigranţi provin din ţări orodoxe", scrie "Panorama Actual". Astfel, 192.926 de persoane care locuiesc în comunitatea Valenciană aparţin religiei ortodoxe, situând, în felul acesta, Biserica Ortodoxă pe locul trei ca impotanţă în comunitate.

"Zona Canada Real invadată de şobolani", informează "Europa Press". Regiunea unde sute de imigranţi şi-au construit ilegal case, este ameninţată de o contaminare cu şobolani. Informaţia a fost dată presei de către preotul bisericii Santo Domingo de Calzada, Augustin Rodriguez, din Canada Real, care spune că deratizarea din luna iulie nu a fost suficientă, iar rozătoarele au revenit şi mişună prin casele oamenilor.

"Comunitatea Madrid are 458.448 de angajaţi din rândul imigranţilor", scrie "Europa Press". Astfel, ultimele date oferite de Ministerul Muncii din Spania arată că, în luna iulie, în comunittea Madrid erau angajaţi exact 458.448 de imigranţi, cu 4,38% mai mulţi decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Românii se află pe locul doi, după ecuatorieni, cu 60.155 de persoane angajate.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite