Revista presei spaniole

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"20 de români părăsesc satul San Angely şi se întorc în ţara de origine" scrie "Diario de Mallorca". Primăria din Palma de Mallorca a dărmat ieri 11 case construite ilegal, din cartoane

"20 de români părăsesc satul San Angely şi se întorc în ţara de origine" scrie "Diario de Mallorca". Primăria din Palma de Mallorca a dărmat ieri 11 case construite ilegal, din cartoane şi lemne, care se aflau la marginea oraşului. Motivul: Ambasada României a reuşit să convingă aproxiativ 20 de ţigani de naţionalitate română să se întoarca acasă. Acestora li s-a oferit un contract de muncă în patria mamă.

"Ministerul Educaţiei înregistrează cu 900 mai multe solicitări decât locuri existente în colegii, la înscrirea în noul an şcolar", informează publicaţia"Heraldo". Conform datelor oferite de către ziar, 70% dintre aceste solicitări din provincia Aragon vin din partea imigranţilor, majoritatea de naţionalitate română. Este vorba despre persoane care s-au stabilit în zonă în ultimele luni şi care au solicitat acum un colegiu pentru copiii lor.

"Au fost arestaţi doi români care furau din autoturisme, intrând în garaje", titrează ziarul "Mediterraneo". Arestul s-a realizat în noaptea de luni spre marţi, când cei doi hoţi au fost surprinşi în flagrant de către poliţia din Castellon. Unul dintre ei era proaspăt ieşit din închisoare după ce a plătit o cauţiune de 4.000 de euro.

"Un motor care uneşte civilizaţii" intitulează "Noticias de Malaga" articolul din pagina de economie în care un grup de muncitori din fabricile Renault, printre care doi spanioli din Sevilla, şi-au propus să realizeze o excursie prin toată Europa în două maşini Dacia Logan. Spaniolilor li s-au alăturat colegi români şi francezi.

"Zapatero trimite un vapor de război în Marea Neagră, care va acosta în Rusia şi Georgia", informează revista "Paz". Este vorba despre exerciţii de rutină pe care şi le-au propus trupele NATO să le realizeze în Marea Neagră la posturile din România şi Bulgaria.

"Doi români au fost arestaţi pentru că au furat combustibil dintr-o conductă", scrie "Madrid Diario". Garda Civilă a reţinut două persoane de naţionalitate română care au fost surprinşi sustrăgând combusibil dintr-o conductă. Paguba produsă se ridică la aproximativ 35.000 de euro.

"Se ridică la 3.394 numărul muncitorilor sezonieri români şi bulgari solicitaţi de CyL pentru campania din acest an de culegere a strugurilor", informează "Europa Press". Anunţul a fost făcut, în decursul zilei de ieri de către guvernul local din Castilla y Leon. Acest număr de muncitori a fost solicitat de către asociaţiile de agricultori din Castilla y Leon pentru campaniile de culegere a fructelor din această toamnă.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite