Revista presei spaniole

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Ministrul Comunicaţiilor din România inaugurează azi, la Castellon, serviciul de transport de colete către România", scrie "Las Provincias". Ministrul Comunicaţiilor şi Tehnologiei

"Ministrul Comunicaţiilor din România inaugurează azi, la Castellon, serviciul de transport de colete către România", scrie "Las Provincias". Ministrul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiilor, Karoly Borbely, vizitează oraşul Castellon. Scopul este inaugurarea serviciului de trimitere de pachete şi transfer de bani realizat în colaborare cu Centrul Civic Român din Castellon. Un alt avantaj al acestui birou este că românii pot să-şi plătească din Spania, prin intermediul acestuia, facturi pe care le au în România.

"Un roman a murit în timp ce manipula o maşină în Huelva", informează "Diario de Cadiz". Surse din cadrul poliţiei din Huelva au declarat că o persoană de naţionaltate română, în vârsta de 50 de ani, a murit din cauza unei tăieturi provocate la gât, iar serviciile sanitare nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viaţa.

"Nouă români au fost arestaţi în timp ce furau cablu electric în San Sebastian", informează "Diario Vasco". Aceştia urmau să-l văndă pe piaţa neagră unde obţineau aproximativ 6 euro pe metru de cablu de cupru. Poliţia i-a arestat în cursul zilei de luni, în locaitatea San Sebastian, Ţara Bascilor.

"Bilete de întoarcere pentru a scăpa de o viaţă mizerabilă", titrează ziarul "EL Mundo". Cu un bilet de "dus" în mână, un contract de muncă şi 30 de euro în buzunar, primii şase ţigani de naţionalitate română, care s-au înscris în planul de întoarcere în ţara de baştină, au plecat ieri din Palma. În următoarele zile alţi 15 se vor întoarce în patria mamă. În Palma trăiau din vânzarea de fier vechi şi locuiau în case improvizate din cartoane şi lemne.

"Încă un hoţ prins în Ibiza, când încerca să fure cu metoda pisicii", scrie "Diario de Ibiza". Judecătoria din Ibiza a condamnat la închisoare preventivă un român care fura în parcările de la supermarketuri, cu "metoda pisicii". Aceasta consta în atragerea atenţei soferului căruia i se spunea "aveţi grijă ca aţi călcat o pisică", iar în timp ce acesta se dădea jos din maşină să vadă pisica, românul fura ce apuca din maşina victimei.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite