Revista presei spaniole

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Imigranţii situează Almeria pe primul loc în Andaluzia în ceea ce priveşte donatorii de organe", informează "El Almeria". Astfel, dintre cei 27 de donatori care s-au înregistrat în Almeria

"Imigranţii situează Almeria pe primul loc în Andaluzia în ceea ce priveşte donatorii de organe", informează "El Almeria". Astfel, dintre cei 27 de donatori care s-au înregistrat în Almeria de la începutul anului şi până acum, doar 7 sunt de naţionalitate spaniolă, restul fiind marocani, argentinieni şi români.

"Criza schimbă portretul robot al imigrantului cu probleme", informează "El Coreo de Vizkaya". Criza economică prin care trece Spania schimbă imaginea imigrantului cu probleme. Astfel, persoanele care provin din alte ţări, cum ar fi România, şi care locuiesc de mulţi ani în Vizkaya, întâmpină greutăţi şi se văd nevoite să apeleze la ajutorul organizaţiilor de caritate. Majoritatea işi propune să se întoarcă în ţara de baştină, în special cei care au muncit în construcţii iar acum au rămas fără un loc de muncă.

"Sarbătoarea e pentru toţi", titrează în pagina de actualitate regională ziarul "La Rioja" un articol în care descrie una dintre ultimele sărbători din acest an din Spania, cea a oraşului Calahora, din La Rioja. Aici, după cum observă autorul, imigranţi români şi autohtoni sărbătoresc împreună zilele oraşului în care locuiesc.

"Satele pierdute" intitulează publicaţia "El Pais" un reportaj în care descrie satele spaniole care, dacă nu ar fi imigranţii, ar dispărea de pe harta ţării. Almeria şi Jaen sunt două exemple de localităţi în care, dacă ai evacua imigranţii care locuiesc, ar rămâne aproape pustii: 66% din populaţie are altă naţionalitate decât cea spaniolă.

"Un militar român a murit, iar patru sunt răniţi, în Afganistan", titrează în pagina de externe revista "Espana". Articolul aminteşte de militarul român căzut la datorie în Afganistan ca urmare a exploziei unei bombe pe autostrada către Al Qualat.

"Asigurarea Socială înregistrează mai mult de 485.000 de imigranţi angajaţi în Madrid", scrie ziarul "Metro". Dintre aceştia, 60.155 sunt de naţionalitate română. În Spania există 2.151.878 de imigranţi care lucrează cu contract de muncă.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite