Revista presei spaniole

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Freshuelva spune că a realizat aceleaşi contracte ca anul trecut muncitorilor străini", informează "Huelva Informacion". Astfel, angajatorii agricoli susţin că noua directivă făcută

"Freshuelva spune că a realizat aceleaşi contracte ca anul trecut muncitorilor străini", informează "Huelva Informacion". Astfel, angajatorii agricoli susţin că noua directivă făcută publică de către Ministrul Muncii, prin care li se cere să reducă numărul de contracte realizate cu muncitori din străinătate, nu i-a afectat în acest an. Angajările s-au realizat la fel ca acum un an.

"Doi ani de închisoare pentru furturi din băncile din Lleida", scrie ziarul "La Manana". Judecătoria din Lleida, Catalunya, a condamnat la doi ani de închisoare un român care utiliza doi minori pentru a fura din bâncile din localitate. Minorii intrau în bancă şi simulau că sunt surdomuţi.

"Guvernul român pregăteşte o campanie pentru integrarea imigranţilor români în Spania", informează "Panorama Actual", în pagina de soitate. Acest program se va pune în aplicare prin emsiuni radio şi anunţuri televizate în care românii vor fi încurajaţi şi orientaţi să se integreze în societatea spaniolă.

"Preşedintele României mulţumeşte Papei pentru votul pozitiv dat de biserică imigranţilor", scrie publicaţia "Red Catoclica". Vizita preşedintelui Traian Băsescu alături de soţia sa a avut loc în data de 6 septembrie, iar Papa de la Roma şi-a manifestat sprijinul pentru soluţionarea problemelor imigranţilor români.

"Poliţia a arestat patru persane care se ocupau cu furtul de seifuri din supermarketuri", titrează "20 minutos". Cei patru sunt români, doi bărbaţi şi două femei, şi au fost surprinşi în flagrant în timp ce încecau să fure un seif din supermarketul din Triana, Sevilla.

"Arestate patru persoane pentru furt în Huesca", iformează "Radio Huesca". Patru români au fost arestaţi după ce au furat marfă în valoare de 500 de euro dintr-un magazin din Huesca, Andaluzia.

"Se atrage atenţia asupra unor români care şi-au pus corturile în Bollullos de la Mitacion", informează "Europa Press". Este vorba despre un grup de români care şi-au instalat campamentul în apropierea oraşsului Boullos de la Mitacion, Sevilla, în aşteptarea campaniei de cules a măslinelor din acestă toamnă. Conform datelor ofetite presei, locuitorii din zonă spun că nu este pentru prima dată când românii întind corturile în zonă. Aceştia trăiesc în condiţii mizere, sperând că vor găsi un loc de muncă.

"Patru români, arestaţi pentru că furau din supermarketuri, în Sevilla", scrie ziarul ADN, ediţia de Sevilla. Oamenii legii urmăreau de mai multe luni o bandă de români formată din patru membri, doi bărbaţi şi două femei, care furau din supermarketurile din Sevilla. Cei patru au fost surprinşi în decursul zilei de ieri, în timp ce încercau să fugă dintr-un magazin, după ce furaseră banii şi diferite mărfuri.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite